2 metode sa fiti verde

2 metode sa fiti verde

Consumati mai putina energie

Una dintre cele mai eficiente modalitati de a reduce amprenta de carbon este prin economisirea energiei si consumarea unei cantitati mai mici de energie la domiciliu. De exemplu, puteti incepe prin oprirea tuturor luminilor inainte de a iesi din casa sau de la birou si apoi opriti luminile daca nu le folositi.

De asemenea, nu uitati sa instalati becuri eficiente din punct de vedere energetic, sa utilizati aparate care consuma mai putina energie si sa deconectati dispozitivele electronice si aparatele atunci cand nu le folositi.

Nu pierdeti apa

Cu fiecare picatura de apa pe care o economisiti, va ajuta sa reduceti cantitatea de energie necesara pentru tratarea, filtrarea si transportul apei, ceea ce inseamna ca emisiile nocive o sa fie mai scazute in mediul inconjurator.

Iata cateva lucruri simple pe care le puteti face pentru a economisi apa:

Reduceti timpul de baie
Utilizati dusul in loc de cada
Reparati orice robinet care are scurgeri
Recoltati apa de ploaie
Cumparati aparate eficiente din punct de vedere al apei
Spalati hainele cu apa rece
Optati pentru produse reciclate, reutilizabile
Utilizand produse reciclate, economisiti energie si reduceti cantitatea de emisii necesara pentru a crea materii prime.

Daca doriti sa incepeti sa utilizati produse reciclate, exista mai multe moduri in care puteti face acest lucru. Puteti cauta si cumpara de la companii ecologice, precum si de a cumpara produse reciclate, reutilizabile. De asemenea, puteti evita sa cumparati bunuri de unica folosinta si sa remediati articolele deteriorate sau deteriorate, in loc sa cumparati unul nou. In cele din urma, este de asemenea recomandabil sa cumparati articole second-hand, indiferent daca este vorba despre un telefon sau o masina sau chiar mobilier.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.