3 tipuri ideale de mochete pentru hotel

3 tipuri de mochete pentru hoteluri

Intr-adevar, mochetele reprezinta un detaliu important al designului general al camerelor de hotel. Mochetele utilizate pentru decorarea acestor incaperi au functii practice si estetice. Supervizorii au optiunea de a alege din diferite tipuri de texturi, culori, modele de covoare si asa mai departe cand vine vorba despre mochete hotel.

Mai jos va prezentam principalele tipuri de mochete pe care le puteti gasi in hoteluri.

Mocheta din fibre sintetice

Modelele de mochete acrilice reprezinta unele dintre optiunile de top din hoteluri, datorita numeroaselor avantaje, cum ar fi uscarea rapida, optiunile de culoare diferite, rezistenta la pete, rezistenta la mucegai si asa mai departe. Cu toate acestea, pentru zonele cu trafic ridicat, mochetele din fibre acrilice se uzeaza mai repede daca sunt supuse unei utilizari intense.

Pentru a acoperi zonele cu trafic ridicat dintr-o camera de hotel, specialistii recomanda utilizarea unei mochete din nailon. Expertii in curatarea mochetelor de la Floor Consulting sustin ca mochetele din nylon sunt cunoscute ca fiind rezistente la mucegai si pete.

Cand vine vorba de acoperirea pardoselii din hotel cu mocheta, modelele din poliester se afla printre cele mai frecvent utilizate in turism si, implicit, in hotelurile din intreaga tara. Unul dintre avantajele lor este faptul ca se pot potrivi in diferite scheme de culori. Problema cu fibrele poliester vine atunci cand sunt expuse la lumina soarelui excesiva. In acest caz, exista un risc real de decolorare.

Mocheta din tesaturi naturale

Hotelurile de lux au posibilitatea de a cheltui mai multi bani pentru tesaturile naturale, cum ar fi: sisal, iuta, lana si asa mai departe. O buna alternativa la mochetele traditionale o reprezinta covoarele din tesaturi moderne, insa 100% organice. Acestea au suport din latex si sunt utilizate in principal pentru zone cu trafic mediu si scazut. Daca sunteti in cautarea unor mochete de hotel durabile, puternice si rezistente la foc, mergeti pe modelele din iuta.

Mocheta din camera de hotel

Cu toate acestea, aveti grija sa nu le amplasati in zone cu trafic ridicat si sub lumina directa a soarelui. Pentru scarile si holurile din hoteluri, este o idee inteleapta sa alegeti mochete din sisal. Hoteluri de patru si cinci stele adesea decoreaza camerele cu mochete din lana. Le puteti gasi intr-o varietate de stiluri, culori si modele. In plus, nu numai ca sunt rezistente si rezista celor mai cunoscute pete, dar sunt si biodegradabile.

Mochete combinate

Mochetele combinate sunt fabricate atunci cand producatorii amestec doua fibre si, uneori, cele doua fibre sunt diferite. Iata cateva combinatii comune:

  • amestecuri de matase / lana
  • lana / nailon
  • olefina / nailon
  • bumbac / matase

Deci, in acest moment ar trebui sa fiti deja familiarizati cu alegerile principale ale mochetelor din hoteluri, asa ca va uram spor la cumparaturi!

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.