4 superstitii despre stele

Multe superstitii inedite se dateaza de mii de ani. Unii sun inspirati de obiceiurile pagane si alte religii antice, in timp ce altele sunt mai recente. De la agricultura la navigatie, de la dragoste la noroc, stelele au fost invaluite de mult in superstitie. Cititi mai departe pentru a afla pe ce se bazeaza studiul stelelor.

1)Suflete cazatoare

Stelele cunoscute si sub denumirea de stele cazatoare, trimit dungi de lumina pe cer, in timpul noptii inainte de a se arde. Superstitia arata ca simpla observare a uneia dintre aceste stele, pe masura ce cade, poate aduce noroc, desi ratiunea din spatele acestui obicei se schimba in functie de cine spune povestea. Unele culturi afirma ca stelele cazatoare reprezinta suflete care au fost eliberate, permitandu-le sa inceapa in cele din urma ascensiunea spre cer si pace.

2)Spune-ti o dorinta

Avand in vedere ca magia este asociata cu stelele, nu este deloc surprinzator faptul ca exista mai multe superstitii legate de ele. In timp ce multe culturi sugereaza ca privitul acestor stele aduce noroc, unii cred ca puteti folosi stelele pentru scopuri mai precise.

3)Stelele norocoase

Unele superstitiiva pot afecta viata fara sa faceti nicio actiune , dar tipul de noroc pe care il purtati poate depinde de ceva la fel de aleator ca si locul in care steaua este pozitionata pe cer. Daca observi o stea cazatoare in drepata inseamna ca ai noroc, in timp ce una din stanga indica ca vei avea ghinion.

4)Lumina stelelor

Chia si stelele stationare va pot stimula norocul, cel putin in functie de folclor. In special prima stea care straluceste pe cer noaptea, in fiecare seara poseda o magie speciala. In alte parti ale lumii, orientarea privirii spre prima stea care apare dupa intuneric si spunand o dorinta este suficienta pentru a castiga dorinta inimii. In alte culturi, trebuie sa recitati o poezie speciala, pe masura ce va concentrati in tacere asupra dorintei dumneavoastra. Aceasta superstitie este asociata cu rima ” Star Light, Star Bright”.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.