7 fapte calde despre inelul de foc din Pacific – I

7 fapte calde despre inelul de foc din Pacific - I

Când exploratorul Ferdinand Magellan a vizitat cel mai mare ocean al Pământului în 1520, a găsit apele plăcute calm. Și de aceea – până astăzi – majoritatea oamenilor îl numesc Oceanul Pacific, întrucât „pacific” este un sinonim pentru „pașnic”.

Oh, ironia. Magellan nu știa, dar există o buclă vastă de vulcani, tranșee și locuri active seismic, care traversează și în jurul Pacificului. Acesta ar fi (în) faimosul „Inel de foc”. În jur de 24.000 de mile (40.000 de kilometri) lungime, este locul unde au loc cele mai multe cutremure și evenimente vulcanice din lume. Iată un curs de prăbușire în șapte părți pe regiune în ansamblu. Alertă Spoiler: nu are nimic de-a face cu melodia de dragoste a lui Johnny Cash. Din pacate.

1. Este o senzație internațională
Peste 15 țări sunt străpunse de această zonă interesantă din punct de vedere geologic. În Lumea Nouă, îmbrățișează coastele vestice ale Americii de Sud, Centrale și de Nord. Apoi se întinde pe Arcul Insulei Aleutiene din Alaska. De acolo, inelul invadează Peninsula Kamchatka a Rusiei înainte de a trage prin Japonia. Următoarele linii sunt Filipine, Indonezia, Papua Noua Guinee și Noua Zeelandă. Inelul se completează mai jos în Antarctica de nord-vest, unde sunt prezenți un număr de vulcani.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.