Acasa sau la studio – unde este mai bine sa lucrezi in domeniul videochat-ului?

studio-de-videochat-iasi

Daca te-ai gandit sa lucrezi ca model videochat, cu siguranta ti-ai pus problema daca vei lucra de acasa sau te vei angaja la un studio specializat?

Inainte de a lua o decizie, trebuie sa stii care sunt avantajele si dezavantajele in ambele cazuri si sa iei o decizie in functie de ce te-ar avantaja mai mult. Pentru a-ti face o idee cat mai buna despre ce presupune fiecare metoda, gandeste-te la mecanismul de functionare a unui angajat cu contract de munca si la cel al unui freelancer. Domeniul videochatului urmareste acelasi principiu si presupune aceleasi conditii.

Ce presupune meseria de model videochat?

Daca te hotarasti sa practici aceasta meserie acasa, trebuie sa stii ca ai nevoie de un laptop conectat la internet si de o camera web, care sa redea imaginea cat mai clar. In „fisa postului” scrie ca trebuie sa porti discutii cu diverse persoane, prin intermediul chat-ului si videochat-ului si sa le determini sa-si doreasca discutii private, pentru care sa plateasca o suma de bani. In aceasta meserie, se pune foarte mult accent pe comunicarea dintre cei doi interlocutori, pe modalitatile tale de a seduce si de a atrage atentia celui cu care porti discutia. Un model de succes stie intotdeauna ca zambetul este cel mai important si incearca, prin diverse metode sa creeze o atmosfera placuta, care sa-l determine pe cel din spatele camerei sa-si doreasca mai mult.

In cazul in care alegi sa lucrezi la un studio de videochat Iasi, vei beneficia de o sedinta foto specializata, de un profil pe site-ul companiei si de traininguri gratuite. Vei invata de la profesionisti care sunt modalitatile prin care poti castiga mai mult si mai mult de fiecare data si cum te poti auto-depasi. Angajatorul iti va pune la dispozitie un decor in care sa iti desfasori activitatea si toata aparatura de care ai nevoie, astfel ca nu trebuie sa iti bati tu capul cu tehnologia. In cazul acesta, tot ce trebuie sa faci este sa te conectezi si sa incepi sa porti conversatii. Eventualele erori tehnice vor fi rezolvate de personalul angajat al salonului. Studio-ul iti va impune un program de lucru de 8 ore, pe care va trebuie sa il respecti si vei primi un anumit procentaj din incasarile lunare ale angajatorului. Alaturi de tine, vor lucra si alte modele cu care poti schimba pareri si de la care poti invata toate secretele acestei meserii.

Daca vrei sa fii propriul sef si alegi sa faci videochat de acasa, va trebui sa te ocupi personal de tot ce inseamna imagine pe site, decor si aparatura. Programul de lucru ti-l vei alege singura, astfel ca nu e nimeni care sa iti impune anumite ore. Cheltuielile adiacente aparaturii, sedintelor foto sau decorului vor fi suportate de tine. In ceea ce priveste incasarile, nu vei primi un anumit procent, ci intreaga suma iti va reveni personal. Vei lucra singura, astfel ca nu vei putea interactiona cu alte modele decat pe forumuri. Modelul care lucreaza de acasa, adesea alege sa lucreze la negru, pentru a nu plati taxe la stat.

Videochat acasa – AVANTAJE

Modelul primeste intreg comisionul oferit de client, astfel ca nu trebuie sa imparta cu nimeni castigul. Programul de lucru este flexibil si nimeni nu iti va spune ca trebuie sa lucrezi intre anumite ore. Asemenea unui freelancer, iti veti face programul asa cum doresti si vei lucra in special in momentele zilei in care dai cel mai mare randament. Un alt avantaj al acestui sistem este faptul ca vei deveni propriul sef. Nu va fi nimeni care sa te traga la raspundere pentru greseli si vei invata singura din ele.

Videochat la studio – AVANTAJE

Costurile adiacente amenajarii si intretinerii spatiului de lucru sunt suportate de angajator, astfel ca tu nu trebuie sa scoti bani din buzunarul propriu. Studio-ul plateste taxe la stat si lucreaza in legalitate, iar tu esti sigura ca meseria pe care o practici este una decenta si recunoscuta de stat. Ca model angajat la studio vei beneficia de cursurile pe care angajatorul ti le pune la dispozitie cu scopul ca tu sa te dezvolti si sa inveti constant.

Videochat de acasa, in colaborare cu un studio

Unele studio-uri au recurs la aceasta metoda pentru a oferi modelelor, care nu locuiesc in orase cu sediu fizic, posibilitatea de a face parte din echipa lor. Echipa pune la dispozitie inregistrarea angajatei si ii ofera training. Pentru un comision platit de model, acesta beneficiaza de libertate 100% atunci cand vine vorba de clienti si se va bucura de toate incasarile primite, fara sa fie nevoie sa ofere o parte studioului. In aceste cazuri, angajatorul cere seriozitate si echipamente profesioniste, precum si o buna conexiune la internet.

Inainte de a alege varianta pe care doresti sa o urmezi, tine cont de toate plusurile si minusurile ambelor cazuri. Nu te lasa influentata de povestile altor persoane sau de experiente nereusite. Gandeste-te foarte bine la ce iti doresti si ce urmaresti de la cariera ta ca model de videochat.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

1 Comment

  1. Studio videochat spune:

    Cu siguranta la studio