Ai tenul gras? Evita acest obicei!

Ai tenul gras, te lupti zilnic cu excesul de sebun si tot nu reusesti sa o scoti la capat?

Din dorinta de a obtine un ten mat si echilibrat, uneori poti comite anumite greseli care nu fac decat sa iti afecteze tenul.

Iata 2 obiceiuri nesanatoase pentru tenul tau :

  1. Folosesti solutii de curatare si demachere pe baza de alcool sau lamaie

Chiar daca tenul tau este gras, nu inseamna ca trebuie sa il usuci cu solutii pe baza de alcool sau ingrediente ce fac ca pilea ta sa isi piarda propietatile naturale. Foloseste solutii special create pentru tipologia ta de ten si nu incerca sa fortezi lucrurile.

Stiai ca punctele negre si cosurile apar daca tenul este uscat sau nehidratat? da , asa este, daca tenul tau nu are un nivel optim de hidratare, paradoxal incepe sa iti semnaleze asta prin crearea unor eruptii la nivelul pielii. Asadar nu iti usca pielea, ci las-o sa respire!

     2. Nu folosesti crema de fata pentru a nu-ti incarca si mai mult tenul

Afla ca desi tenul tau este gras nu inseamna ca este hidratat, ci doar excesul de sebun este prezent intr-o cantitate mai mare. Asadar nu poti elimina sub nicio forma crema , chiar daca tu ai impresia ca asta iti va face tenul si mai gras. Alege pentru noapte si dimineata o crema hidratanta cspeciala pentru tipologia pielii tale si vei ajuta tenul sa se echilibreze si mai ales vei impiedica aparitia ridurilor premature.

 

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.