Albinele, veriga in ecosistem

Albinele, veriga in ecosistem

Albinele sunt unul dintre cei mai importanti polenizatori de pe pamantul nostru. Acestea reprezinta o parte esentiala a cresterii a trei sferturi din aprovizionarea cu alimente mondiale, fiind responsabile pentru aproximativ 70 din 100 de specii de culturi cheie care alimenteaza 90% din populatie (sursa). Este cunoscuta importanta albinelor, dar este, de asemenea, cunoscut faptul ca numarul acestora a scazut intr-o anumita perioada, iar impactul asupra mediului ecologic devine deja evident.

Potrivit Universitatii din Reading, populatia albinelor a scazut la jumatate in ultimii 20 de ani. Schimbarile climatice au influentat deja viata albinelor prin schimbarea nenaturala a acestora in ceea ce priveste modelele si temperaturile sezoniere, combinata cu impactul pesticidelor, a contribuit enorm la situatia lor.

Quentin Scott, Director de Marketing Low Carbon, declara: „Ne angajam sa protejam habitatele si ecosistemele locale de fermele noastre solare. Incurajarea biodiversitatii nu ar trebui sa fie o problema pentru companiile din domeniul energiei regenerabile, ci mai degraba o responsabilitate de baza. Protejarea albinelor, a insectelor si a altor specii este un element crucial in lupta impotriva schimbarilor climatice si asteptam cu nerabdare continuarea lucrului cu Plan Bee in viitor. ”

Douazeci si cinci de stupi sunt instalati in medii cu flori salbatice, unde albinele ajuta la polenizarea culturilor si la incurajarea biodiversitatii. Bazandu-se pe succesul acestor stupi, Low Carbon va instala un sistem de monitorizare la distanta de albine care va urmari si monitoriza temperatura, umiditatea, greutatea si conditiile meteorologice. Acest lucru va ajuta doar populatia sa se adapteze cu succes si sa supravietuiasca.

Aceasta nu este singura tehnologie care sa ajute populatia albinelor. Anul trecut, Universitatea de Tehnologie din Delft, din Olanda, a creat „albinele drone” controlate de la distanta, cu o aripa de 33 cm si o durata de zbor de sase minute, concepute pentru a poleniza 80% din culturile comestibile ale judetului. Cu toate acestea, fondatorul Bumblebee Conservation Trust, David Goulson, a scris ca, in caz de disparitie a albinelor, ar costa 32 de miliarde de lire sterline pentru a incerca inlocuirea fiecarei albine de pe pamant.

Low Carbon alege sa combine mai degraba tehnologia si ecologia cu ingrijirea albinelor pe care le avem acum, ca parte a scopului sau mai larg de a atenua efectele negative ale schimbarilor climatice.

 

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.