Alimentele, o risipa uriasa

Alimentele, o risipa uriasa

Reducerea risipei de alimente este o prioritate de mediu pe care toata lumea o poate lua in vedere, de la gospodarii la intreprinderi, iar compostarea este una dintre caile de prima alegere de a face fata deseurilor alimentare din incinta.

Potrivit unui raport al Comitetului pentru mediu, alimentatie si afaceri rurale, Marea Britanie genereaza in fiecare an aproximativ 10 milioane de tone de deseuri alimentare si de bauturi, iar sase milioane de tone pot fi evitate.

Dar cand nu este posibila prevenirea excedentului alimentar, redistribuirea lui la alti oameni sau utilizarea acestuia ca hrana pentru animale, atunci compostarea este una dintre cele mai bune optiuni pentru a face fata deseurilor alimentare acasa si in afaceri.

Raportul Comitetului Selectat al comitetului spune: „Cel mai bun mod de tratare a deseurilor alimentare este de a le recicla prin trimiterea lor la digestie sau compostare anaeroba”.

Numai dupa acest lucru ar trebui sa se utilizeze alte metode, cum ar fi recuperarea energiei prin incinerare si, ulterior, prin incinerare fara recuperare de energie sau prin trimiterea la depozitul de deseuri.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.