Ar trebui sa mestecati cu adevarat mancarea de 32 de ori inainte de a inghiti?

Ar trebui sa mestecati cu adevarat mancarea de 32 de ori inainte de a inghiti

Ati transformat un nou obicei la locul de munca – si se intampla doar sa fie salata. In loc sa consumati pranzului luat de la un aparat pe tastatura, faceti o pauza de amiaza. Desi este putin ciudat sa mananci mancare dintr-o farfurie la o masa (folosind o furculita!), acest lucru inseamna sa luati cu adevarat masa de pranz. Esti hotarat sa perseverezi. Ai decis chiar sa iei sfatul mamei tale si sa mesteci fiecare muscatura de mancare de 32 de ori inainte de a inghiti.

Nu-ti poti aminti cu adevarat de ce acest efort dedicat de comasare numerica se presupune a fi bun pentru tine. Poate ajuta digestia sau te ajuta sa te simti mai plin, mai devreme. Oricare ar fi motivul, puteti incerca si voi. Poate chiar o vei suna pe mama mai tarziu si vei oferi un „multumesc” mult intarziat pentru cuvintele intelepciunii.

Dar nu mama voastra a venit cu ideea. De fapt, nu era mama nimanui. Creditul pentru miscarea „slow mastic” se adreseaza unui industrial din epoca victoriana, numit Horace Fletcher. La sfarsitul anilor 1800, a inceput sa raspandeasca cuvantul despre „Fletcherism”, o metoda specifica de a manca. El a scris „Fletcherism: Ce este”, o carte care contine teoria lui ca mestecand mancare in  bucati minuscule va va ajuta corpul sa o absoarba mai bine. In plus, Fletcher a postulat ca, daca oamenii isi mesteca mancarea pana cand se lichefiaza, ei vor manca mai putina mancare, vor cumpara mai putina mancare si vor economisi mai multi bani.

Fletcher, un magnat britanic de succes, cu prieteni influenti, de la Thomas Edison la John D. Rockefeller, i-a incurajat neobosit pe altii sa mestece pana la 100 de ori pe minut sau pana la o muscatura de mancare transformata in lichid. Apoi, a motivat el, mancare poate sa fie mestecata sau scuipata. Nu este de mirare ca porecla lui era „Marele Masticator” [surse: Christen, Fletcher].

 

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.