Barca pentru plantat nada, noul accesoriu al pescarilor cu experienta

barcuta-de-plantat

Sa fim sinceri. Nu multi pescari incepatori sunt familiarizati cu sintagma: “barcuta pentru pescuit”, desi majoritatea viseaza la capturile impresionante pe care le admira in emisiunile de profil. Este nevoie de arta in momentul in care amestecati si turnati momelile, iar din aceasta cauza inventia a fost privita cu ochi buni de catre pescari. De asemenea, ideea pare mai mult decat promitatoare pentru ca ofera posibilitatea de a planta momeala exact in locul dorit, ceea ce ar putea reprezenta un impediment de la malul lacului.

Inotul dificil ridica probleme importante pescarilor care isi doresc sa testeze anumite adancimi preferentiale din mediul acvatic. Acestea fiind spuse, navomodelele pentru pescuit isi gasesc un rol important atat in echipamentul profesionistilor, cat si in arsenalul minimalist al incepatorilor. Insa, ca orice alta inventie din acest domeniu, ele prezinta avantaje si dezavantaje. Noi le vom descoperi pe ambele in randurile care urmeaza.

Pro:

momealaDaca nu va pricepeti foarte bine sa plantati momelile, atunci un model performant de barca va deveni aliatul preferat in timpul sesiunilor de pescuit.

Puteti planta intreaga momeala, inclusiv momeala pe carlig, intr-o zona concentrata. Precizia acestei initiative o sa va uimeasca.

Acele barcute nadit la care apeleaza profesionistii se evidentiaza prin silentiozitatea lor, ele alunecand fluid pe suprafata apei. Acesta este un avantaj imens, in special pentru pescarul care isi intelege pasiunea si care respecta participantii la aceasta activitate. Pornind de la premisa ca mediul acvatic este divizat in mod egal la mai multi participanti, devine esential sa nu perturbati apa in incercarea de a planta momeala / nada dorita.

Nu este necesara marcarea teritoriului in care se va planta nada.

Navomodelele de pescuit sunt deosebit de utile pentru oamenii care doresc sa ajunga in locuri mai putin accesibile de pe mal, asa cum ar fi insulele cu arbori, perdele de stuf si arbusti suspendati deasupra baltii.

Ele va ofera posibilitatea de a planta diversificate tipuri de momeli, in ideea ca le veti identifica mai usor pe acelea care dau roade. Avand mai multi saculeti solubili la dispozitie devine mult mai facil sa distribuiti momeala prin apa. Totusi, s-ar putea ca saculetii solubili sa faca zgomot in momentul in care lovesc apa, aspect care se transforma intr-un potential pericol pentru restul participantilor. In aceasta situatie, cresc sansele ca pestii din imprejurimi sa fie speriati de zgomotele simultane.

In cazul in care sesiunea de pescuit nu depaseste douasprezece ore, atunci folosirea barcilor de plantat ofera un avantaj. Ea reprezinta alternativa care perturba cel mai putin apa.

Contra:

Ca in orice alta situatie, echipamentele ce promit inovatie in domeniul lor au si anumite dezavantaje, iar din aceasta cauza trebuie sa analizati ambele puncte de vedere pentru a lua o decizie obiectiva privind investitia intr-un astfel de accesoriu.

Unele ape au interdictii privind navomodelele de pescuit.

Distanta care poate fi atinsa de o barca variaza destul de mult, in functie de marca, modelul si echiparea sa. Anumite nave pot transporta mai multa momeala decat altele, iar din aceasta cauza capacitatea totala devine un aspect important in efectuarea celei mai inspirate alegeri.

Opinie finala:

Fara indoiala, barcile pentru plantat devin din ce in ce mai populare, asa cum o mentioneaza si site-urile de profil. Mai corect spus, ele si-au gasit deja un loc in rutina pescarului modern. Consider ca avantajele utilizarii unei barci pentru plantarea momelilor depasesc costurile de achizitie ale echipamentelor propriu – zise, mai ales ca unele magazine online ne pun la dispozitie preturi decente, accesibile pentru bugetele medii.

De asemenea, preturile au scazut destul de mult in ultimii ani, comparativ cu tarifele orbitoare din momentul lansarii lor pe piata. Sa luam ca exemplu crapul – una dintre cele mai ravnite specii pentru pescarii amatori si profesionisti. El a devenit tot mai inteligent, depistand facil pericolul din imprejurimi. Pentru pescarul de crap, barca de plantat momeala a devenit un echipament indispensabil. Cu sprijinul ei, momeala poate fi plantata la orice adancime si la orice distanta, fara a deranja apa ori speria pestele.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.