Beneficiile ceaiului de sunatoare

Ceai de sunatoare

Sunatoarea este una dintre cele mai cunoscute plante folosite pentru ceaiuri si este cunoscuta indeosebi pentru beneficiile sale asupra unor afectiuni importante. Aceasta planta este extrem de folosita mai ales pentru afectiuni psihice, infuzia de sunatoare fiind recunoscuta pentru efectele sale asupra persoanelor ce sufera de insomnie sau care au stari de anxietate.

Infuzia de sunatoare are proprietati antiinflamatoare, antivirale, antidepresive, antimicotice, diuretice si este o sursa importanta de antioxidanti.

Asadar, datorita proprietatilor sale enumerate mai sus, sunatoarea este folosita cu succes in: insomnii si stari anxioase de intensitate usoara spre medie, probleme in circulatia sangvina, calmeaza probleme gastrice prin faptul ca scade aciditatea. Extern, acesta este folosit pentru probleme de piele cum ar fi: rasul cutanat, eriteme, are rol cicatrizant sau mai poate fi folosit ca adjuvant in boala hemoroidala. In plus, datorita antioxidantilor pe care ii contine, infuzia de sunatoare lupta cu radicalii liberi intalniti in organismul uman, impiedicand “atacurile” acestora asupra celulelor.

Cum se prepara infuzia de sunatoare? Procedeul este simplu, la fel ca in cazul celorlalte tipuri de ceaiuri: peste o lingurita de planta se toarna 250-300ml de apa fierbinte si se lasa la infuzat in jur de 10minute dupa care se poate adauga indulcitor sau nu (se recomandata folosirea mierii de albine). Pentru tratamentele interne, se beau 2-3 cani de ceai pe zi iar pentru tratamentele externe, se aplica comprese imbibate in ceai.

Trebuie mentionat faptul ca, consumat in exces, ceaiul de sunatoare poate avea unele efecte adverse cum ar fi ameteala, durere de cap sau oboseala si poate sa reduca efectul unor medicamente ca cele antihipertensive, anticonceptionale sau antidepresive.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.