Care este diferenta dintre inghetata si gelato?

Care este diferenta dintre inghetata si gelato?

De fiecare data cand cred ca avem pofta de o inghetata, romanii ajung sa manance o cutie intreaga. Romanii consuma in medie 48 de cupe de inghetata in fiecare an, adica aproape o cupa pe saptamana. Cei care nu sunt adeptii inghetatei, sunt deschisi la un sorbet rece (facute din fructe si apa), granita (de asemenea, un desert care se bazeaza pe apa inghetata) sau gelato (varul italian al inghetatei). Dar nu este gelato acelasi lucru cu inghetata? Dupa cum se dovedeste, nu. Nu este. Exista trei diferente majore intre gelato si inghetata: cantitatea de aer care este inclusa in desert, continutul de grasimi si temperatura de servire ideala.

Principalul ingredient al inghetatei nu este enumerat pe lista ingredientelor. Nu este crema sau alt produs lactat. Este aerul. Inghetata este mai fluoroasa decat gelato si, de obicei, contine mai mult de 50 de procente de aer. Dar nu este cazul cand vine vorba de gelato. De exemplu, o lingura de gelato ciocolata are cel putin 25% (si pana la 90%, in functie de marca sau reteta) un volum mai mic decat o lingura de inghetata de ciocolata. Gelato este fabricat in loturi mici si este turnat mult mai lent decat inghetata. Asta inseamna ca lingura de gelato este mai densa decat omologul sau de inghetata, iar unii oameni vor spune ca inseamna ca este mai bogat si mai aromat.

De asemenea, grasimea si temperatura sunt importante. Prea multa grasime si o temperatura prea rece pot forma cristale de gheata!

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.