Cat de important este certificatul energetic?

Certificat energetic

Putina lume realizeaza cata energie se pierde prin incalzirea si racirea locuintei. Adevarata problema nu consta in utilizarea excesiva a energiei pentru incalzirea sau racirea locuintei, ci de faptul ca foarte multa energie ajunge in afara casei. Crapaturile si scurgerile permit atat aerului rece cat si celui cald sa se disipe in afara loucintei in mediul exterior fortand pe de alta parte instalatiile sa “munceasca” mai intens pentru a va asigura confortul termic necesar.

Cititi mai jos 4 sfaturi pentru a economisi energie.

1. Realizarea unui audit energetic pentru locuinta

Primul pas in obtinerea unor facturi mai mici la utilitati este sa identificati locurile prin care se pierde energia. Pentru lucrul acesta cea mai buna metoda este sa realizati un audit energetic pentru locuinta, lucru ce se poate obtine apeland la serviciile unei firme de audit energetic. Chiar daca va trebui sa platiti pentru acest serviciu, la final veti avea niste date concrete privind pierderile de energie, plus un certificat energetic, document ce adauga un plus de valoare locuintei dumneavoastra.

2. Izolarea boilerului

Aceasta solutie o puteti aplica doar daca dispuneti de un boiler. Ca sa va dati seama daca se pierde caldura prin peretii boilerului, atingeti usor cu grija (puteti sa va ardeti la degete) carcasa exterioara a acestuia. Daca simtiti caldura, inseamna ca trebuie sa izolati boilerul. Aceasta izolare poate reduce pierderile de caldura cu 25% pana la 45%.

3. Etansarea tamplariei

Aceasta masura este cea mai importanta dintre cele enumerate aici. Daca va confruntati cu o tamplarie veche, deteriorata, solutia ideala ar fi inlocuirea cu o tamplarie noua din PVC sau lemn cu geam termopan triplustratificat. Din pacate aceasta actiune este destul de costisitoare, iar o alternativa ar fi etansarea golurilor sau a crapaturilor de pe langa ferestre si usi.

4. Termoizolarea peretilor exteriori

Prin adaugarea unui strat termoizolant din zapada artificiala (polistiren expandat) pe peretii locuintei, pierderile de caldura se vor diminua drastic.

In timp, aceste costuri pentru reabilitarea locuintei vor fi acoperite prin economisirea de energie. Pentru mai multe informatii privind reabilitarea termica apelati cu incredere la un auditor energetic.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.