Ce faci cand laptopul tau nu mai functioneaza cum trebuie? Ii cureti sistemul de racire!

Majoritatea utilizatorilor neglijeaza actiunile de mentenanta ce trebuie efectuate in mod constant, pentru a asigura o buna functionare a dispozitivelor pe care le detin. De aceea, multi se plang de faptul ca laptopul lor nu mai functioneaza la capacitate maxima, iar acest lucru ii determina sa investeasca in achizitionarea unora noi, fara sa isi dea seama ca totul sta in initierea unor actiuni de mentenanta.

Pentru a stabili care sunt principalele cauze care genereaza aceste probleme ale dispozitivului, consulta aici modalitatile in care actiunile tale zilnice iti afecteaza laptopul si ce poti face pentru a le combate.

Cauze si rezolvari

Specialist in curatare praf laptop Supraincarcare – in momentul in care memoria este aproape plina, automat va functiona mult mai prost decat daca ar avea memoria goala. In acest caz, ideal este sa golesti Recycle Bin-ul s toate fisierele temporare. Spatiul ideal, care trebuie sa ramana liber, este de 10 GB.

Functionarea normala a dispozitivului poate fi impiedicata si de multitudinea de programe, ce ruleaza in acest timp, in background. Pentru a rezolva problema, cel mai bine e sa le inchizi de tot pe cele pe care nu le mai folosesti in acel moment. Vei observa cum dispozitivul incepe sa functioneze din ce in ce mai bine.

Da o scanare de virusi – aceasta este varianta cea mai simpla pentru a determina daca este o problema de sistem sau esti nevoit sa cauti mai adanc pentru a determina cauza. Un antivirus iti va spune daca, in dispozitivul tau s-au infiltrat programe pregatite sa iti atace sistemul.

Se intampla ca, in unele cazuri, cauzele sa fie determinate de baterie sau de incarcator. Durata de viata a unei baterii este de aproximativ 2 ani, iar a incarcatorului de aproximativ 4 ani. De cele mai multe ori, ele functioneaza si dupa aceasta perioada, insa nu la capacitate maxima, astfel ca nu trebuie sa confundati performantele bateriei si ale incarcatorului cu cea a laptopului. Puteti foarte usor sa le inlocuiti pe acestea si sa recuperati functiile initiale.

Supraincalzire – atunci cand laptopul tau se incinge foarte repede si chiar se inchide, fara sa mai reactioneze pentru o buna perioada de timp, atunci cu siguranta are nevoie de curatarea de praf a sistemului de racire. Asta inseamna ca praful a patruns acolo unde nu trebuie, impiedicand circulatia normala a aerului, astfel ca trebuie sa apelezi la un specialist, care iti va curata dispozitivul si ii va schimba pasta, astfel incat sa functioneze din nou la capacitate maxima.

Daca nu reusesti sa identifici de unul singur problema cu care se confrunta laptopul tau, cel mai bine este sa mergi la un service laptop profesionist, care sa faca o scurta analiza a produsului si sa puna un diagnostic. Specialistul de acolo iti va prezenta si variantele de modalitati prin care ai putea interveni, pentru a rezolva rapid si prompt aceasta problema. Tine cont de sfaturi si nu vei avea probleme in intelegerea si actionarea rapida.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.