Ce inseamna „calorie”?

Ce inseamna „calorie”

Probabil ca ati vazut aceste titluri infricosatoare care spun ca o felie de cheesecake cu unt de arahide de la The Cheesecake Factory are 1,330 de calorii. De unde a aparut acea cifra? Sau puteti sa va creati o reteta proprie si sunteti curiosi de cat de multe calorii sunt in mancare. Este la fel de simplu ca adaugarea de calorii in ingredientele pe care le-ati inclus si impartirea lor cu numarul de portii? Da si nu. Determinarea caloriilor din alimentele noastre este un amestec de arta si stiinta.

Un grund rapid: o calorie este o unitate de masura si una utilizata in mod specific pentru masurarea energiei. O calorie este egala cu cantitatea de energie necesara pentru a creste temperatura de 1 gram de apa 1 grade Celsius (1,8 grade Fahrenheit). Deoarece caloriile masoara energia, se aplica mai mult decat alimente. Un galon de gaz, de exemplu, contine 31 de milioane de calorii [sursa: University of Texas Arlington]. Calorii enumerate pe pachetele de alimente se refera de fapt la kilocalorii; 1.000 de calorii = 1 kilocalorie. Pentru a indica o masuratoare in kilocalorii, cuvantul „calorii” este uneori valorificat.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.