Ce se intampla daca manaci paine mucegaita – I

Ce se intampla daca manaci paine mucegaita - I

Doar pentru ca penicilina provine din paine mucegaita nu inseamna ca ar trebui sa faceti sandvisuri cu ea.
Este ora 3 dimineata Ai pofta de un sandwich cu unt de arahide si jeleu – sau poate o branza la gratar . Deschideti punga de paine si – uf! – painea este albastra cu mucegai de-a lungul unei margini. In timp ce incercati sa decideti daca aruncati painea, va amintiti ca penicilina este fabricata din mucegai [sursa: NLM ]. Asta face OK sa mananci, nu? Mai gandeste-te.

Iata ce este slab despre ce s-ar putea intampla daca mancati acea paine mucegaita. Matritele provin din aceeasi familie ca si ciupercile. De fapt, daca te uiti la mucegaiuri cu microscopul, vei vedea ca adesea arata ca niste ciuperci mici: tulpini cu spori in partea de sus. Acesti spori dau matritelor culorile lor frumoase – cum ar fi umbrirea albastru-verde care acopera painea dvs. acum necomestibila [sursa: USDA ].

Desi mucegaiurile pot fi frumoase, ele pot fi si daunatoare. Multe soiuri – exista sute de mii de mucegaiuri – provoaca alergii si probleme respiratorii. In unele cazuri, mucegaiurile produc micotoxine, o otrava care imbolnaveste oamenii si alte animale. Si ghici unde creste una dintre cele mai notorii micotoxine – aflatoxina -? Asa este: pentru cereale si culturi de nuci – doua lucruri care alcatuiesc multe paini [sursa: USDA ].

 

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.