Ce se intampla daca Pamantul nu se mai invarte? – I

Ce se intampla daca Pamantul nu se mai invarte

In 1978, cinefilii erau tratati cu o priveliste uimitoare: Superman inversand rotirea Pamantului, intorcand timpul in acest proces (si salvandu-l pe iubitul sau Lois). Absolut, desigur, dar daca ceva ar schimba rotatia Pamantului? Ce se intampla daca rotatia se opreste complet?

Haideti sa punem pe masa ipotezele noastre, cu adevarat indepartate. In primul rand, sa presupunem ca Pamantul a incetat sa se invarta treptat, intrucat o accelerare brusca ar insemna un dezastru. In al doilea rand, vom presupune ca ecosistemele Pamantului au supravietuit tranzitiei in cea mai mare parte intacte. Deci, cum arata aceasta lume noua?

Pentru inceput, Pamantul ar lua acum un an intreg pentru a face ceea ce scoate intr-o zi: ciclul de la noapte la zi si inapoi. Orasele ar petrece jumatate din an in intuneric si jumatate din an in lumina soarelui , la fel cum fac astazi polii nordici si sudici. Si, la fel ca polii, fiecare regiune ar mai experimenta anotimpuri diferite, dar temperatura oscileaza de la sezon la sezon ar fi mult mai mare pentru zonele de-a lungul ecuatorului.

O regiune ecuatoriala ar petrece luni infernale fierbinti foarte aproape de soare, in timp ce omologul global al zonei ar petrece luni intunecate si inghetate, foarte departe de ea. Aceasta este o problema pentru plantele si animalele care s-au adaptat la climatul unei regiuni si, in consecinta, si pentru oamenii care locuiesc acolo.

 

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.