Ce stim despre febra fanului?

febra fanului

Cunoscut sub numele de rinita alergica, febra fanului este un tip de reactie alergica, care poate provoca inflamatii  cailor respiratorii nazale. De obicei apare atunci cand un alergen, cum ar fi firele de par , polenul  sunt luate de catre un individ cu un sistem imunitar sensibilizat. Pentru aceasta problema, alergenul declanseaza IgE  iar producerea lui masiva duce, astfel, la aparitia a diferite simptome de febra fanului.

Practic, cauza  febrei fanului este  polenul  ierburilor. In mod ironic, persoanele cu febra  fanului nu prea au nici un fel de febra, la nimic, nici la fan, de asemenea. De cate ori ierburile imprastie polenul lor in aer  cand sunt taiate, termenul de  febra fanului este utilizat.

5 lucruri ce trebuiesc stiute despre febra fanului

Clasificarea – In esenta, febra fanului este impartita in doua,  sezoniera si perena. Febra fanului ca sezoniera este declansata in special in timpul debutului  sezonului cu  polen si nu se dezvolta, de obicei, la un individ pana ajunge la varsta de 6 ani. In ceea ce pentru febra fanului perena, de obicei, apare pe tot parcursul anului si este frecvent intalnita la  copii mai mici.

Semne si simptome – in fapt, febra fanului are o multime de semne si simptome. Totusi,  manifestarile  mai comune,  includ, de obicei, rinoree, prurit, congestie nazala, precum si obstructie nazala. In timp ce, in unele cazuri, se poate extinde pe tot corpul unii pacienti vor avea, de asemenea, edem conjunctival, eritem, edem palpebral, staza venoasa a pleoapelor, cute nazale transversale, efuziunea  urechii medii si umflarea cornetelor nazale .

Complicatii – in cazul in care febra  fanului nu este tratatata imediat,se pot produce complicatii, care pot perturba calitatea vietii unui individ. Aceasta poate duce la situatii in care pacientul este perturbat din cauza somnului inadecvat, precum si  alte probleme, care se pot  asocia cu febra fanului. Aceste complicatii pot include sinuzita, infectii ale urechii, precum si agravarea astmului bronsic, care poate fi fatala daca nu este luat in considerare imediat.

Testarea alergiei –se fac in scopul de a identifica anumit alergen la care un individ este sensibil, aceasta  fiind efectuate de catre medici. Cea mai comuna metoda,  utilizata la testare , se poate face intradermic sau prin zgaraiere si prin  plasturi. Pentru acele persoane care nu pot fi supuse testarii, se poate folosi RAST test de sange pentru a determina un anumit alergen care provoaca aceasta alergie.

Management – in esenta, obiectivul de gestionare a febrei fanului este de a preveni sau cel putin a reduce aparitia  semnelor si simptomelor care sunt cauzate de inflamarea tesuturilor afectate. Poate ca cea mai eficienta cale este de a evita alergenii care pot provoca febra fanului. Cu toate acestea, deoarece acest lucru  ar putea fi greu de urmat, alte tipuri de tratament sunt introduse sa se ocupe de acest lucru. Aceste tratamente alternative pot include corticosteroizi intranazal, medicamente antihistaminice, decongestionante nazale si de irigare. Pentru acele persoane care nu raspund la medicatie, imunoterapia alergenului , de asemenea, cunoscuta sub numele de desensibilizare se spune ca este un tratament standard  eficient in eliminarea simptomelor  acestei febre a fanului.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.