Cea mai lunga eclipsa de luna a secolului vine

Cea de-a doua eclipsa totala din 2018 vine pe 27 iulie. Ar trebui sa incercati si sa prindeti acest eveniment, daca puteti, pentru ca va fi ceva special. Astronomii calculeaza ca eclipsa va fi cea mai lunga din intregul secol 21. In noaptea din 31 ianuarie 2018, milioane de oameni din Asia, Australia, Pacific si America de Nord se bucurau deja de o luna plina de culoare. Aceasta a fost cea mai recenta eclipsa lunara.NASA ne spune ca aceasta eclipsa a durat in total 3 ore si 23 de minute. Planeta Pamant arunca o umbra pe Luna cu 2 componente majore. Flancul sau exterior este numit „penumbra”.Miezul interior al umbrei este „umbra”, o regiune care nu primeste nici un fel de lumina directa a soarelui.

Dar, bineinteles, lumina vizibula vine intr-un spectru bine documentat. Culorile diferite au lungimi de dimensiuni diferite. Cele mai scurte sunt rezervate pentru violet si albastru, in timp ce restul verde, galben si portocaliu se afla in mijloul pachetului. Lumina rosie, are cea mai lunga lungime de unda. Atmosfera Pamantului face o treaba buna de imprastiere a culorilor cu lungimi de unda scurte si mijlocii departe de umbra. Cu toate acestea, lumina rosie reflecta – sau se indoaie – in jurul planetei si intra in cea mai intunecata portiune a umbrei sale.

Acum, o eclipsa totala  de luna se poate intampla numai cand o luna plina intra in umbra.Datorita refractiei luminii mentionate mai sus, luna provoaca intotdeauna rosul ruginit in timpul acestor eclipse. Din nefericire, eclipsele lunare nu sunt ceva pe care toata lumea le vede. Evenimentul lunar de stabilire al eclipselor relateaza ca eclipsa va fi vizibila doar in Europa, Asia, Australia, Africa si parti ale Americii de Sud.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.