China castiga razboiul impotriva poluarii

China castiga razboiul impotriva poluarii

Nu a fost cu mult timp in urma cand China, cea mai populata tara din lume, a facut stire de prima pagina in marile ziare privind  poluare apocaliptica care au ruinat soarele. Acum, la doar patru ani dupa ce premierul chinez Li Keqiang a declarat razboi impotriva poluarii, tara a vazut un succes uluitor.

Studiile recente arata ca orasele din China si zonele rurale „au redus concentratiile de particule fine din aer cu 32% in medie”. Acest lucru este insotit de reducerea poluarii aerului din S.U.A. dupa Actul Clean Air din 1970, care reduce in medie poluarea cu 20%. Activitatea rapida si eficienta a Chinei conduce la proiectii de lunga durata a vietii, fara a mentiona corolarul: imbunatatirea sanatatii cetatenilor.

Apropo, chiar daca SUA „s-a retras oficial” de la Acordul de la Paris privind schimbarile climatice, o coalitie din S.U.A., condusa de primari, guvernatori si lideri de afaceri, promite sa mentina angajamentele SUA in acordul de la Paris.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.