Cifre alarmante in SUA pentru cazuri de boala Lyme

Cifre alarmante in SUA pentru cazuri de boala Lyme

Chiar daca capusele de cerb (Ixodes scapularis) sunt mult mai mici decat capusele de lemn (Dermacentor variabilis), ele au gusturi mult mai puternice pentru a se mentine pe pielea victimei.

Iulie marcheaza sezonul major pentru boala Lyme. Daca va aflati intr-o zona a Statelor Unite in care Lyme este inclinata sa apara- in principal regiunile din zona central-atlantica si nord-estica ale tarii, dar apare si in partea de nord a tarii si in imprejurimi- in aceasta perioada a anului ar putea sa deveniti putin anxiosi si nervosi sa fiti in jurul tuturor acelor capuse urate, care musca si poarta boala Lyme.

Si stirile provenite de la Centrele pentru Controlul Bolilor suna groaznic. Numarul cazurilor confirmate de boala Lyme in S.U.A. a crescut de doua ori din 1997 (cel mai recent an pentru cifrele finale este 2017), iar cazurile au crescut cu 17% doar intre 2016 si 2017. In timp ce cazurile au fost in mare parte izolate in nord-est, acum CDC considera jumatate din judetele din Statele Unite cu risc ridicat pentru boala Lyme. Am spus ca stirile au sunat sumbru?

Lucrul este …  sa respirati. Calmeaza-te. Boala Lyme, identificata pentru prima data in S.U.A. in anii ’70, nu este deosebit de misterioasa sau aproape de a fi netratabila, in ciuda povestilor de groaza pe care le-ati auzit sau a acelor tablouri de mesaje – gafai! – pe care le-ati citit pe internet.

„Problema este ca exista o multime de oameni care cred ca au boala Lyme cand in realitate nu au nimic ,” spune Phillip Baker, directorul executiv al Fundatiei American Lyme Disease Foundation. „Asta e o problema.”

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.