Cine a fost primul rege al lumii? – Partea I

Pentru o mare parte din istoria umana, regii – monarhii barbati – au detinut cea mai mare parte a puterii civilizatiei. Barbati precum William Cuceritorul, Genghis Khan si Tutankhamon au fost incredibil de importanti. De la impozitare la chestiuni religioase la razboi, regii au avut ultimul cuvant cu privire la chestiunile vitale de orice fel.

Avand in vedere semnificatia acestor barbati, este rezonabil sa ne intrebam: cine a fost primul rege al lumii?

Se pare ca raspunsul s-ar putea pierde din praful istoriei, pur si simplu pentru ca inregistrarile scrise ale primului rege nu au putut supravietui timpului. Este, asadar, „posibil, o intrebare fara raspuns”, spune Mark Munn, profesor de istorie la Penn State University, prin e-mail.

Principala provocare, desigur, este ca nu exista inregistrari istorice complete care sa documenteze regii care au trait acum 5.000 de ani. Exista, de asemenea, problema la care cuvintele antice s-au referit la ceea ce consideram regi. In zona din jurul Egiptului, de exemplu, cuvantul „faraon” nu a intrat in uz pana probabil in 1570 i.Hr.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.