Cresterea legilor lui Jim Crow – Partea II

Cresterea legilor lui Jim Crow – Partea II

Buzunarele de rezistenta la Jim Crow s-au format din cand in cand, spune Berrey, mai ales dupa ce soldatii negri s-au intors acasa si au facut presiuni pentru tratament egal pentru sacrificiile lor. Dar sistemul de opresiune a ramas puternic. Potrivit Initiativei pentru Justitie Egala, o gloata alba din Blakely, Georgia, l-a linistit pe William Little in 1919 pentru ca a refuzat sa-si scoata uniforma dupa ce s-a intors acasa de la primul razboi mondial.

„Afro-americanii au provocat intotdeauna sistemul. Au tras intotdeauna inapoi. Uneori a venit doar in termeni de a-ti invata copiii cum supravietuiesti acestui sistem”, spune Berrey. „Nu numai,„ Vrem sa cunoasteti aceste reguli, astfel incat sa fiti in siguranta ”, ci„ De asemenea, dorim sa stiti ca doar va prefaceti. ”

„Poetul Paul Laurence Dunbar s-a referit la acest lucru ca„Noi purtam masca. ” Ideea a fost ca purtati aceasta masca si va prefaceti ca respectati regulile, dar invatati ca nu asta sunteti cu adevarat. Ca nu sunteti intr-adevar inferior, chiar daca urmati acele reguli care sunt menite sa iti spuna asta.”

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.