Cum oferim acces tuturor userilor?

Comanda

Daca dorim sa dam drept de acces tuturor userilor definiti in .htpasswd, folosim „require valid-user”. Daca dorim sa dam acces doar unui user, folosim un cod de genul: „require admin” (unde „admin” este useru care are drept de acces).

Fisierul .htpasswd

Creati fisierul cu numele „.htpasswd” (punctul inseamna ca fisierul este de tipul hidden – ascuns)

Fiesierul are urmatoarea structura: user:parola-criptata

Puteti defini mai multi useri cu diferite parole care pot accesa zona „admin/”, fiecare pe cate o linie.

Exemplu:
administrator: admin:$1$GTlBv7ce$YKprajtH0cuewPEA60t7J.
admin:$1$dfuXUhz0$qMm7uT.p0hpgDXirAoj6E/

Parola criptata nu este reversibila, adica NU se poate afla parola originala (necriptata) pornind de la parola criptata. Sunt multe tooluri pe net cu care obtineti parola criptata. Puteti cauta unul aici: http://www.google.ro/search?q=htaccess+password+generator

Salvati fisierul pe server, in locul definit in fisierul .htaccess De acum, cand accesati zona de administrare „administrare”, vi se cere un user si o parola (trebuie sa coincida cu cele definite in fisierul .htpasswd). Bineinteles, pt o securitate si mai sporita, este recomandat sa combinati protejrea atat cu htaccess cat si clasic, prin PHP (cu user si parola).

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.