Cum oscileaza pretul asigurarilor RCA?

Asigurare

In ultimii ani, pretul mediu al asigurarii auto RCA a stagnat. Motivul este concurenta existent pe piata. Sunt acum peste 10 companii importante de asigurari care sunt intr-o lupta acerba una contra celeilalte. Sunt intotdeauna disponibile oferte foarte attractive pe care firmele le fac pentru a atrage noi clienti pe care spera sa ii si pastreze. Statistica spune ca 23% dintre asigurati raman cu aceeasi firma si anul urmator.

Dar in ultimii ani, internetul a creat o revolutie in afacerea cu asigurarile auto. Asta face totul foarte facil si poti cumpara polita de asigurare fara nici o problema din confortul casei tale, fara plimbari prin oras sau telefoane intereminabile.

Dar trebuie sa tii minte ca cea mai ieftina asigurare nu este si cea mai buna. De exemplu unii asiguratori au crescut franciza pentru a scadea pretul asigurarii. Trebuie sa verifici daca iti vor da o alta masina cat timp masina ta este la reparat. S-ar putea sa vrei si protectie legala. O linie telefonica deschisa non-stop de asemenea ar fi de ajutor in cazul in care ai o urgenta. Va trebui sa telefonezi la asigurator sa intrebi toate aceste lucruri.

Urmareste oferte de asigurari pe site-urile brokerilor. Calculatorul online de asigurari RCA iti va cauta oferte de la cel putin 10 asiguratori si astfel castigi timp. Cand gasesti asigurarea cea mai ieftina, suna-i pentru a pune la punct toate detaliile.

Pasteaza-ti actualizate informatiile. De exemplu kilometri anuali declarati pot scadea daca ai schimbat locul de munca sau daca te-ai mutat, astfel si pretul asigurarii va scadea.

In unele tari, prima de asigurare poate fi influentata si de profesia ta. Daca esti jurnalist sau jucator profesionist de fotbal, poti plati mai putin. Contabilii si lucratorii civili platesc mai putin pentru asigurare.

De asemenea daca te casatoresti poti plati mai putin pentru asigurarea auto, mai ales daca esti barbat sub 30 ani.

Daca ai sub 25 ani, adauga un sofer mai experimentat si mai in varsta pe asigurarea ta. Dar sa nu fie prea batran – la persoanele peste 60 ani asigurarea creste.

In cazul asigurarii auto casco, ai putea alege sa platesti o fransiza mai mare. Fransiza medie este aproximativ 100 euro. Daca vrei sa maresti aceasta fransiza, prima de asigurare va scadea.

Daca ai o masina veche sau ieftina, poti merge doar pe asigurarea RCA minima obligatorie pentru a economisi.

In unele tari poti alege asigurarea care se plateste “din mers” Aceasta asigurare iti permite sa platesti pentru exact cati kilometri parcurgi pe an. Se instaleaza pe masina un sistem GPS si astfel compania de asigurari va sti exact cati kilometri ai parcurs si astfel vei plati lunar asigurarea.

Masinile performante si de lux atrag hotii si sunt si costisitoare din punct de vedere al intretinerii – astfel asigurarea va fi tot timpul mai mare. E bine sa ai in vedere ceva cu mai putin “sclipici” daca doresto o asigurare auto ieftina.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.