Cum sa cureti lamele masinii de tuns pe care o detii

Cum sa cureti lamele masinii de tuns pe care o detii

Cele mai multe masini de tuns parul au o caracteristica de auto-ascutire care pastreaza de-a lungul timpului lamele ascutite, dar, in ciuda acestui lucru, ele se pot uza, mai ales daca nu le cureti si nu le ungi cu ulei in mod regulat. Poti preveni taieturile neuniforme si un aspect aspru si incurcat al parului, ascutind lamele de fiecare data cand observi anumite probleme. Curata mai intai lamele pentru a indeparta parul si rugina. Daca nu faci acest lucru, s-ar putea sa nu reusesti sa le ascuti in mod corespunzator.

Curatarea masinii de tuns

In primul rand, va trebui sa desurubezi lamele. Desurubeaza suruburile care ataseaza aceste lame la masina de tuns. In cazul celor mai multor modele de masini de tuns, exista doua suruburi la baza lamelor. Odata ce acestea sunt indepartate, detaseaza usor lamele si piesele care le tin in pozitie.  In cazul in care lama inferioara nu se desprinde usor, poti utiliza o pereche de pensete pentru a o indeparta de baza masinii de tuns. Ia in considerare modul in care piesele se potrivesc impreuna, precum si felul in care lamele sunt pozitionate una fata de cealalta, pentru a usura apoi procesul reasamblarii masinii de tuns. Indeparteaza parul si resturile care s-au mai adunat de-a lungul timpului pe masina de tuns. Curatand acest instrument, il vei face sa fie mai usor de utilizat pe viitor.

Poti utiliza in acest proces o perie de sarma sau chiar o periuta de dinti care sa te ajute sa indepartezi parul blocat in interiorul lamelor. Spala lamele, pentru a indeparta rugina. Daca lamele masinii tale de tuns au adunat de-a lungul timpului rugina destul de vizibila sau in cazul in care periajul nu indeparteaza toate mizeriile adunate pe acestea, poti folosi produse de curatare special concepute pentru aceste lame. Inmoaie lamele in aceste solutii care au proprietatea de a indeparta orice material care s-a adunat in ele de-a lungul timpului.  Unii oameni sustin ca si alcoolul izopropilic este o buna solutie de indepartare a acestor reziduuri care se mai aduna pe lamele masinii de tuns pe care o detii. Daca vei opta sa folosesti aceasta solutie, este bine sa ai in vedere faptul ca va trebui sa cumperi alcool puternic, de concentratie 90%.  Alcoolul izopropolic mai slab s-ar putea sa nu functioneze atat de bine precum alcoolul mai puternic si sa nu indeparteze chiar toate resturile.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.