Cum sa iti protejezi solul de eroziune

Mulci1. Mulci
Acoperirea solului gol in mulci este o modalitate eficienta de a preveni eroziunea. Materialul multicolor poate varia, dar efectele sunt foarte asemanatoare si conserva solul in mai multe moduri. Mulci va proteja solul de ploaie si il va ajuta sa nu se deterioreze. Multi insisi sunt adesea capabili sa absoarba apa, ceea ce minimizeaza pagubele cauzate de scurgerile excesive. De asemenea, ofera o bariera impotriva vantului, care poate indeparta solul si duce la o eroziune devastatoare. In locatii extrem de vant, ar trebui folosit un mulci mai greu, aproape de piatra.

2.Paturi de eroziune
Paturile de eroziune sunt paturile literale de paie sau fibre care sunt laminate precum covorul peste sol. Odata instalate, paturile de eroziune raman ferme la locul lor si sunt perfecte pentru protejarea semintelor pe dealuri si pante, malul raurilor si terenuri comerciale noi amenajate.

3. Material organic
Material organic laminat care adesea arata ca busteni mari, lungi. Ca paturi de eroziune, ele functioneaza bine pe pante si dealuri. Prin amplasarea strategica a urzelilor pe un deal, puteti ghida fluxul de apa pentru a preveni eroziunea. Ele sunt, de asemenea, absorbante si ajuta la reducerea debitului excesiv de apa in timpul ploii abundente. Deoarece pot mentine apa, pot elibera umezeala in sol cand solul devine prea uscat.

 

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.