Cum sa maresti viteza unui laptop mai lent

Laptop Huawei

Virusii sau chiar anumite setari pot fi cauza pentru care laptopul tau are o viteza mica, iar acest lucru poate fi uneori frustant. Petrecand minute in sir sa astepti ca o pagina web sa se incarce pe laptopul tau te poate enerva, uneori. Insa nu te grabi sa inlocuiesti laptopul cu unul mai bun imediat, exista cateva trucuri pentru a mari viteza laptop-ului. Iata cateva actiuni care te vor ajuta sa maresti viteza laptop-ului:

Asigura-te ca ai actualizat constant software-ul

Daca doresti sa ai un laptop cu o viteza buna de functionare, trebuie sa te asiguri ca software-ul este actualizat. Acesta include browserele web, aplicatiile, driverele pentru dispozitive precum imprimanta, si cel mai important, versiunea de Windows pe care o ai.

Ar trebui sa defraghezi hard drive-ul?

In mod normal, atunci cand un PC salveaza un fisier mare pe hard disk, il va sparge in bucati mai mici pe care le va stoca pe mai multe locatii. Pe masura ce aceste fisiere se acumuleaza, ii va lua mai mult timp hard-ului sa le acceseze. Acest lucru a dat nastere la software-ul de “defragmentare”, care, in mod eficient, ar pune fisierele impreuna intr-o ordine mai logica, oferind PC-ului un impuls de viteza.

Cu toate acestea, odata cu aparitia Windows 10 ( si Windows 8/8.1 inainte de aceasta), nu este necesar sa rulati software-ul de defragmentare pe computer. Windows gestioneaza datele mult mai inteligent in aceste zile. Utilizatorii de Mac nu ar trebui sa defraga de loc.

Daca inca mai folosesti Windows 7 ( sau o versiune mai veche), este posibil sa obtii o crestere mica a vitezei defragmentand unitatea hard disk.

In cazul in care ai o unitate SSD acest proces nu va fi necesar, deoarece Windows o va face automat din cand in cand. Este recomandat sa nu defraghezi de unul singur un SSD.

Verifica virusii si alte programe malware

Ruleaza programul de software antivirus in mod regulat. Virusii iti pot incetini laptop-ul si pot cauza pierderi de date, in vreme ce spyware-ul poate compromite securitatea prin monitorizarea actiunii si prin colectarea de informatii personale. Lanseaza software-ul antivirus si asigura-te ca acesta este actualizat. Ruleaza apoi o scanare completa a hard disk-ului si, daca pachetul permite, seteaza scanari programate periodic.

Goleste memoria cache si cookie-urile

De fiecare data cand vizitezi o pagina, browserul web stocheaza un fisier mic, “cache”, in dosarul Temporary Internet Files. In mod similar, stocheaza fisiere denumite “cookie-uri”, ce contin informatii despre istoricul navigarii si detaliile personale. In timp, volumul acestor fisiere poate creste. Eliberarea periodica a memoriei cache si a browser-ului va ajuta laptop-ul sa functioneze mai repede atunci cand se incarca pagini si va reduce cantitatea de spatiu pe disc pe care le suporta aceste fisiere cache.

Aceste mici trucuri te vor ajuta sa maresti viteza laptop-ului si sa te bucuri de el, in loc sa alergi pentru a cumpara un laptop nou.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.