Cum sa ramai motivata la jobul de zi cu zi?

Motivatie pentru jobul in videochat

Motivatia poate fi o adevarata problema pentru unii dintre noi. In principal, aceasta este o problema pentru oamenii care lucreaza in domeniile unde castigurile depind exclusiv de implicarea lor si nu de regulile interne sau ierarhia companiei.

Sa luam ca exemplu jobul unui model de videochat, indiferent daca este vorba despre o persoana care lucreaza pe cont propriu sau despre un model care colaboreaza cu un studio profesional de videochat. Din fericire, in orice situatie v-ati afla, exista metode prin care puteti ramane motivate la locul de munca.

Stabiliti-va obiectivele si focusati-va atentia pe bonusuri. Asa este. Nu veti putea sa va simtiti motivate pana cand nu veti stii cu certitudine la ce anume lucrati. Asadar, pasul numarul unu este acela de a va stabili un scop.

Lucrati pentru a va perfectiona educatia, pentru a va castiga independenta financiara sau pentru a va permite bunuri costisitoare, precum o locuinta sau o masina? Aceasta suita de obiective poate parea descurajanta la inceput, mai ales prin prisma sumelor, insa nu trebuie sa uitati ca obiectivele marete ofera cel mai mare grad de motivatie.

“Totusi, exista si anumite persoane care nu se simt motivate de obiectivele grandioase, ci pentru acestea primeaza realismului obiectivului pe termen lung”, ne marturiseste managerul studioului de videochat SmartChat.

Daca va aflati in aceasta categorie, stabiliti-va obiective usor de realizat, care va vor ajuta sa va construiti increderea si va vor oferi un impuls pentru a merge mai departe, spre obiective si mai inalte.

Identificati-va catalizatorii emotionali si eliminati influentele negative. Gasirea motivatiei este doar inceputul, mai ales pentru un model virtual. Dezamagirile, distragerile si persoanele cu o influenta negativa insumeaza aspectele care va pot micsora productivitatea.

Primul pas este acela de a identifica lucrurile care va afecteaza starea de spirit si atentia, pentru ca abia mai apoi sa gasiti modalitati prin care le puteti minimaliza influenta pe care o au asupra voastra.

Schimbati-va modalitatea in care priviti esecul. In mod natural, majoritatea persoanelor sunt foarte dezamagite in momentul in care nu reusesc sa faca un lucru pe care si-l doresc. Totusi, este de stiut faptul ca fiecare persoana are zilele sale bune sau mai putin bune.

Un model online poate avea zile in care investeste foarte mult timp in ceea ce face, iar castigurile nu sunt pe masura. La polul opus, vor fi zile in care veti ajunge in ipostaza de a castiga mult mai mult decat v-ati fi asteptat, desi nimic nu ar fi prevestit aceasta turnura. O zi mai putin buna nu trebuie transformata in ceva mai mult decat atat, caci poate deveni contraproductiv.

De asemenea, trebuie sa stati departe de persoanele care obisnuiesc sa va puna la zid si care isi doresc sa va faca sa va indoiti de succesul dumneavoastra. Acesti oameni sunt peste tot si, de cele mai multe ori, sunt foarte vocali in exprimarea opiniilor personale, chiar daca acestea sunt neinformate sau nefondate. Intalnirea acestor oameni este inevitabila, insa trebuie sa intelegeti faptul ca negativitatea lor porneste dintr-o nesiguranta personala.

Evitati plictiseala. Plictiseala este un aspect care poate ucide productivitatea, insa constituie un sentiment omniprezent in societatea actuala. Fiti creative si gasiti artificii care va pot face zilele de munca interesante, nu obositoare, ajuntandu-va totodata sa avansati in obiectivele dumneavoastra.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.