Cum un parazit intestinal iti poate schimba viata

Cum un parazit intestinal iti poate schimba viata

Victoria Albina a inceput sa se simta rau de prin adolscenta pana pa aproape 30 de ani, luptându-se cu simptome gastro-intestinale neobișnuite pe care medicii pur și simplu nu le-au putut diagnostica. „Medicii m-au diagnosticat cu sindrom de colon iritabil (IBS) pentru că m-au testat cu tot ce au putut în acel moment și nu am găsit nimic altceva”, spune ea.

În ciuda a 10 teste convenționale de scaun care au relevat toate rezultatele „normale”, Albina a simțit cu tărie că există altceva la rădăcina simptomelor sale, care includeau gaze, balonare și o lungă listă de probleme ale intestinului alternativ, pe care pur și simplu nu le putea înțelege și nu credea că este IBS. După ce a lucrat cu un naturopat și a terminat dupa ani întregi de proprie educație medicală pentru a obține o licență de asistent medical, Albina a primit în sfârșit confirmarea și validarea pe care o căuta. Prin metode alternative de testare pe care gastroenterologul ei nu le-a administrat, a descoperit că, pe lângă un atac de suprapunere bacteriană intestinală subțire (SIBO), a avut „un parazit deosebit de mic, numit Blastocystis hominis”.

In caz contrar, cunoscut sub numele de b. Hominis, organismul microscopic este un tip de parazit care poate trai pe sau in corp si poate provoca ravagii. Dar, exista atat de multe tipuri diferite de paraziti, dintre care multi traiesc in intestine ((viermi rotunzi, tenii si viermi de carlig, oh my!), Incat simptomele pot genera gama de la pierderea in greutate inexplicabila pana la mancarimi iritabile ale pielii. Si in timp ce infectiile parazite la om sunt cele mai frecvente in tarile in curs de dezvoltare, sute de mii de romanu sunt expusi si infectati de diversi paraziti in fiecare an. Infectiile pot proveni dintr-o varietate de surse, inclusiv animale, sange, alimente, insecte si apa. In unele cazuri, simptomele pot fi usor incomode, iar in altele pot fi mortale.

Odata ce a avut un diagnostic tangibil, Albina a colaborat cu naturopatul ei pentru a rezolva problemele prin medicamente, alimente si modificari ale stilului de viata si reducerea stresului prin respiratie – toate acestea spunand ca au avut un impact imens asupra vindecarii. Acum, asistenta medicala din New York, antrenor de sanatate si gazda podcast ii ajuta pe altii sa abordeze tot felul de probleme spinoase, multe dintre acestea manifestandu-se in intestin, dar pot aparea si in alte zone.

„Parazitii pot fi atat de truditori”, spune Albina. „Uneori, singurul semn poate fi ingrijorarea pielii (cum ar fi eczema sau psoriazisul); durerea articulara sau disconfortul (inclusiv declansarea artritei reumatoide de anumite bacterii cu comportament parazitar); schimbari de dispozitie, mai ales cand depresia sau anxietatea nu raspund la terapie sau alte modalitati; tulburari de insomnie sau somn; preocupari metabolice, cum ar fi schimbari incapatanate in greutate si dereglarea zaharului din sange. „

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.