De ce este necesar consumul unei anumite cantitati de apa?

Apa

Centrul de sete din creier care te obliga sa ajungi la un pahar inalt de apa este situat in hipotalamus, care ajuta, de asemenea, la reglementarea tiparelor de somn, a apetitului si a temperaturii corpului. Cand senzorii din centrul care controleaza setea primesc semnale ca exista prea mult sodiu in sange deoarece ati exagerat cu un amestec de gustari sarate, de exemplu, hipotalamusul trimite un semnal SOS: „Bea acum!”. Si gata. Esti insetat intr-o clipita.

Varsta si boala pot inhiba capacitatea creierului de a va obliga sa consumati fluide. Cu alte cuvinte, oamenii isi pot pierde acest simt, ceea ce este o conditie periculoasa, avand in vedere ca organismul are aproximativ 70% lichid si are nevoie de o hidratare adecvata pentru ca organele sale interne sa functioneze corect. Hidratarea corecta ajuta de asemenea la reglarea temperaturii corpului si ajuta la asigurarea faptului ca vitaminele, hormonii si alte substante ajung acolo unde sunt necesare.

Indiferent daca sunteti pe punctul de a manca niste carne tratata cu sodiu sau o gustare sarata, pregatiti-va sa luati un pahar mare de apa. Sunteti pe cale sa deveniti insetati cu adevarat.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.