De ce este recomandata termografierea in infrarosu?

Revizia instalatiilor electrice

Termografierea in infrarosu este procesul de obtinere si analiza a informatiilor cu privire la aspectul termic care rezida din datele furnizate de dispozitivele termice ce surprind prin imagini situatia termica a unui imobil. Camerele termografice produc imagini cu radiatii infrarosii, oferind date precise de masurare a temperaturii fara contact. Energia termica este o lumina care nu este vizibila datorita faptului ca lungimea ei de unda este prea lunga pentru a fi detectata de ochiul uman, facand parte din spectrul electromagnetic pe care il percepem drept „caldura”.

Cum va poate ajuta termografierea in infrarosu?

Termografierea in infrarosu este, in esenta, un proces de inspectie non-invaziv, nedistructiv, care utilizeaza camere termografice. Aceste dispozitive aduna date de temperatura care depasesc cu mult domeniul luminii vizibile. Procesul urmareste stabilirea acestor date pentru a ajuta la detectarea problemelor inainte ca acestea sa devina serioase si sa genereze probleme costisitoare. Daca sunteti proprietarul unui imobil, manager de proprietate, investitor imobiliar sau manager de infrastructura, termografierea in infrarosu adauga o dimensiune inestimabila diagnosticarii cladirilor dumneavoastra si programului de intretinere preventiva.

Beneficiile procesului de termografiere

Acest serviciu vine in sprijinul dumneavoastra prin scanarea si detectarea rapida a problemelor fara intreruperea serviciului de electricitate, punandu-va la adapost de eventuale nereguli care pot surveni si care pot genera pagube semnificative, ajutand la intretinerea predictiva a sistemelor electrice, mecanice si structurale. Totodata, serviciul faciliteaza detectarea problemelor, prevenirea perioadelor de nefunctionare si cresterea sigurantei muncii, termografierea in mediu infrarosu fiind cea mai simpla si mai rapida metoda de detectare a deseurilor de energie, a umiditatii si a problemelor electrice. Nu in ultimul rand, procedeul este non-invaziv si nedistructiv, si va ajuta sa faceti economii, in sensul in care va scapa de costuri si pagube nedorite. Citeste pe http://electricenergy.ro/termografiere/ despre alte beneficii ale procesului de termografiere.

Ce aspecte pot fi notificate in urma analizei in infrarosu?

Termografierea instalatiilor electrice poate scoate la suprafata pierderile de energie si eficienta, pierderi de energie prin acoperisul locuintei, defectiuni electrice, suprafete supraincarcate si subdimensionate, lipsa, deteriorarea sau umezeala din interior care poate genera mucegaiul, scurgerile compresorului de aer conditionat, defecte structurale sau chiar defecte de incalzire ale pardoselei, dar si scurgeri periculoase de lichid sau echipament supraincalzit.

Termografierea in infrarosu va permite sa obtineti informatii mai detaliate despre locuinta sau despre casa pe care intentionati sa o achizitionati. O inspectie amanuntita poate dezvalui multe probleme pe cale le ascunde un edificiu si care nu sunt vizibile cu ochiul liber, informandu-va cu privire la insuficienta izolatiei, zonele prin care se pierd cantitati semnificative de energie, deficiente ale constructiei si multe alte aspecte. Totodata, termografierea in mediu infrarosu presupune o inspectie mai amanuntita decat in cazul inspectorilor tipici, acestia nedispunand de tehnologia in infrarosu. De acest serviciu poate beneficia oricine, mai ales daca sunteti proprietarul unei afaceri sau intentionati sa achizitionati un nou imobil si va doriti sa fiti siguri ca nu veti fi bun de plata pentru pierderile de caldura permise de edificiu.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.