Despre clasamentul ligii I si fotbalul romanesc

fotbal

Interesul pentru fotbal a scazut considerabil in Romania in ultimii ani din cauza unui cumul de factori. In primul rand, investiitle nu au mai fost aceleasi comparativ cu ce se intampla in anii 90. Un al doilea factor important ar fi lipsa de jucatori de valoare. Daca stam putin sa ne uitam ce se intampla acum 10 ani, putem observa faptul ca se intamplau mult mai multe transferuri an de an, in timp ce in prezent doar 1 sau 2 jucatori reusesc sa faca pasul catre un campionat puternic sau o echipa de valoare. Nu putem zice chiar ca fotbalul romanesc s-a devalorizat in totalitate, doar ca in comparatie cu celelalte campionate interne, noi stam foarte prost. La noi nu prea exista evolutie. Actualul clasament Liga 1 reflecta perfect lipsa de valoare a echipelor romanesti in ziua de azi.

In cupele europene, excluzand Steaua Bucuresti, care mai reuseste sa faca cate o surpriza ocazional, nu ne putem mandri cu mari performante. Dimpotriva, atunci cand ne izbim de o echipa relativ buna din Europa ajungem sa ne facem de ras. Campionatul este dominat clar de o singura echipa, Steaua Bucuresti. Desi a avut cativa pasi gresiti in acest start de sezon, nu putem spune ca o alta echipa romaneasca actuala poate sa puna probleme Stelei la castigarea titlului. Astra Giurgiu se afla intr-o scadere de forma vizibila, iar de Petrolul Ploiesti nici nu mai are rost sa vorbim, in ciuda celor 2 victorii din ultimele 2 etape.

Interesant de analizat este caderea totala a celor de la Otelul Galati, care sunt ca si retrogradati in acest sezon. Putem ridica niste semne de intrebare, avand in vedere faptul ca acuma cativa ani aceasta echipa era pe val, reusind sa se castige campionatul si sa se califice in Champions Leauge. Poate ca toate speculatiile facute atunci pe teama unor meciuri suspecte de blat nu au fost doar inventii, si echipa antrenata pe atunci de Dorinel Munteanu nu a castigat toate meciurile pe teren asa cum s-a crezut la acel moment.

E clar ca dupa toate arestarile spectaculoase care au zguduit lumea fotbalului romanesc, patronii echipelor de fotbal au devenit mai rezervati din punct de vedere al meciurilor aranjate. Poate sa fie si acesta un factor important care a condus la aceasta scadere dramatica ce afecteaza Liga 1. Un jucator care ramane in continuare surprinzator atat in teren cat si in afara lui este Ousmane N`doye. Trecut pe la mai multe echipe din Liga 1, actualul jucator al celor de la ASA Targu Mures este considerat unul dintre cei mai buni stranieri care au evoluat in campionatul romanesc.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.