Diagnosticarea cu Lyme

Diagnosticarea cu Lyme

Problema cu diagnosticarea bolii Lyme este ca implica simptome care sunt comune multor alte boli. Durere de cap? Febra? Oboseala? Soreness? Asta ar putea fi orice, si asta face ca diagnosticarea corecta sa fie mult mai critica.

Cheia diagnosticului poate fi EM eruptie cutanata (care apare in pana la 90% din cazurile de boala Lyme). Daca vedeti asta – amintiti-va, de obicei apare, in medie, dupa o saptamana dupa ce ati fost muscati – mai ales daca ati fost undeva unde ati putea fi batut o bifa, vedeti un doctor. Chiar daca nu aveti eruptii cutanate, exista momente in care va puteti gandi sa mergeti la un medic. De la American Lyme Disease Foundation:

Daca locuiti intr-o zona endemica [unde boala Lyme este raspandita], aveti simptome consecvente cu LD precoce si suspectati de expunerea recenta la o capusa, prezentati-va suspiciunea medicului dumneavoastra pentru ca el sau ea sa faca un diagnostic mult mai amanuntit.

Un diagnostic este foarte dificil de realizat numai pe baza simptomelor, astfel incat testele de sange pot fi utile, desi pot fi si dificile (si, in unele cercuri, si controversate). Este nevoie de un timp pentru ca oamenii sa produca anticorpii masurati printr-un test de sange, deci daca sunteti testat prea repede, puteti obtine un rezultat negativ, chiar daca sunteti infectat. Si primul test poate uneori sa apara si in mod fals pozitiv.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.