Exista tratament pentru hipertensiunea arteriala?

Hipertensiune

Una dintre cele mai comune boli intalnite din cauza stilului haotic de viata este hipertensiunea arteriala. Hipertensiunea arteriala se caracterizeaza prin cresterea tensiunii peste valorile normale. De regula, este o afectiunea care nu prezinta simptome iar cauzele care o declanseaza sunt uneori necunoscute. Hipertensiunea arteriala trebuie sa fie tratata din momentul in care aceasta este descoperita, altfel este un factor de rism major pentru anumite boli, precum boala arteriala coronariana, accidentul vascular cerebral sau chiar si pentru infarct.

Este considerat un fapt normal ca tensiunea sa creasca in anumite conditii: de exemplu, tensiunea intotdeauna variaza atunci cand suntem supusi unor suprasolicitari fizice, dar aceasta mai poate sa creasca si din cauza unor emotii puternice. Insa, marele semnal de alarma de care trebuie sa fiti constient ca reprezinta un mare pericol consta in persistenta unei tensiuni ridicate peste valorile sale normale.

Tensiunea arteriala prea mare a fost implicata in declansarea tulburarilor circulatorii, ca de exemplu boala arterelor coronare, accidentul vascular cerebral sau bolile vasculare periferice. Tensiunea prea mare poate sa fie insa controlata zi de zi cu ajutorul unui aparat pe nume sfingomanometru. Acest control se poate realiza fie pe cale manuala, fie pe cale automata.

Pentru acele persoane care isi doresc sa obtina o tensiune normala fara a avea parte de neplacerile cauzate de efectele secundare ale medicamentelor, le este recomandat sa se uite in farfuriile lor. Cartea „Alimente si retete naturiste pentru hipertensiune arteriala” contine liste intregi de alimente ce pot fi considerate tratament tensiune arteriala care sunt permise atunci cand va confruntati cu problema hipertensiunii arteriale, dar si enumerari ale alimentelor pe care este recomandat sa le evitati pentru a nu va creste tensiunea. Datorita cartii „Alimente si retete naturiste pentru hipertensiune arteriala”, foarte multi pacineti cu tensinuea prea mare au declarat ca si-au rezolvat problemele de sanatate si au reusit sa isi tina in control valorile si fluctuatiile necontrolate ale tensiunii lor arteriale.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.