Frumusetea judetului Hunedoara

Hunedoara

Situat in partea central-vestica a tarii, in regiunea istorica a Transilvaniei, judetul Hunedoara, avand ca resedinta de judet orasul Deva, este strabatut de raul Mures.

Odata ajunsi in Hunedoara, turistii sunt atrasi de Castelul ridicat in secolul 14, pe locul unei vechi intarituri, pe o stanca la poalele careia curge paraul Zlasti. Acest castel este o constructie impunatoare, cu acoperisuri inalte si divers colorate, cu turnuri, ferestre si balcoane impodobite cu dantelara pietrei cioplite. Un loc care merita vizitat, este lacul Bucura, cel mai mare lac glaciar din Romania. Are aproape 9 ha, lungime echivalenta a unui numar de cinci terenuri de fotbal si se afla la o altitudine de peste 2000 m, fiind ascuns intre crestele masivului Retezat, ce-l inconjoara asemenea unei cetati. In cazul in care doriti sa petreceti mai mult timp in zona, va puteti caza la cabanele si pensiunile din Hunedoara, pentru a putea vizita si profita cat mai mult de fiecare loc.

Turistii care prefera sa faca plimbari in natura, aceasta le ofera un loc special, in Parcul National Retezat, loc care s-a infiintat pentru conservarea patrimoniului floral si faunistic si a peisajului specific de munte. In cadrul acestei rezervatii sunt ocrotite numeroase specii rare de vegetatie, insa, de asemenea, este protejata si fauna aplina, cum ar fi: capra neagra, rasul si altele.

Cetatea Sarmizegetusa a fost construita pe Dealul Gradistii, in jurul cotei 1000, loc care este des vizitat de turistii care iubesc sau cel putin sunt atrasi de istore. Vizitand acest loc, turistii nu vor vedea aici o singura cetate, ci un colos, alcatuit din sute de cetati, raspandite pe 5000 km patrati.

Situata pe culmea Blidarului, Cetatea Blidaru este cel mai puternic complex fortificat din aceasta zona, fiind intins pe un platou de aproape 6000 mp. Pe langa aceasta, judetul Hunedoara se mandreste si cu Cetatea de la Costesti sau Cetatea de Colt, Malaiesti, Deva.

Un loc care te trimite in timp, este acela unde se afla Castelul Huniazilor, ridicat in secolul XV de Iancu de Hunedoara si Cetatea Deva intemeiata in secolul XIII ca fortareata militara, locuri care ii atrag pe majoritatea turistilor care vin in zona sau se cazeaza aici.

Marea majoritatea a pensiunilor si cabanelor sunt plasate in locuri plinde de verdeata, unde turistii se pot bucura de natura, liniste si peisaje minunate.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.