Grecia sau Bulgaria pentru o vacanta la mare?

Vacanta la mare

Grecia este un paradis pentru turistii interesati de arta, cultura si literatura. Departe de lancezeala de pe plaja, este o tara coplesitoare pentru acei care iubesc clasicii.

Grecia este situata in sud-estul Europei, fiind inconjurata de Albania, Turcia, Bulgaria si Fosta Republica Yugoslava a Macedoniei. Grecia se afla in Peninsula Balcanica, inconjurata de mii de insulite, din care mai putin de 200 sunt locuite. Grecia este o tara muntoasa, cu varful cel mai inalt la peste 1500 metri peste nivelul marii.

Grecia este poate una din tarile cu cea mai multa istorie antica din Europa. Antichitatea Greciei incepe de la 3000 i. Hr. cand puternicile civilizatii cicladice, minoice si miceene au inflorit. Evolutia puternicelor orase-stat grecesti, in special Atena si Sparta, intre anii 800 si 500 i.Hr. au condus la era clasica a Atenei care a fost apogeul civilizatiei grecesti.

Peninsula Pelopones, in sudul Greciei, este cunoscuta atat pentru peisajele pitoresti cat si pentru istoria sa, si este formata din numeroase regiuni, fiecare avand propria sa istorie, cultura si infatisare. Orasele Micenae si Corint sunt locuri minunate pentru plimbari.

Insulele in Grecia sunt foarte importante si renumite, ca de exemplu Mykonos, Creta si Rhodos. Santorini este o insula destul de impresionanta, capitala ei Thira fiind situata la marginea unui mare versanta, datorita unei eruptii vulcanice ce a avut loc cu mii de ani in urma. Unul din cele mai impresionante lucruri pe care le puteti face e sa vedeti asfintiturile. Santorini are si plaje deosebite cu nisip negru, cum e plaja Perissa. O alta insula de vizitat este Mykonos, o insula foarte relaxanta, cu 20 de plaje nisipoase ca sa va bucurati de soare, climatul si privelistile si arhitectura caselor. Insula sacra Delos, la scurta distanta cu barca de Mykonos, un alt loc bun pentru relaxat.

Cand mergeti sa vizitati Grecia incercati sa vedeti macar capitala Atena, zona Peloponesului si doua sau trei insule. Veti avea o idee de ansamblu despre ce are de oferit uimitoarea Grecie.

De asemenea, Bulgaria atrage prin peisajele minunate, prin muntii spectaculosi, dar si plajele cu nisip fin auriu, unde cei care iubesc soarele si plaja se pot relaxa in voie. Cele mai cautate statiuni pe litoralul Bulgariei in 2017 sunt: Albena, Nisipurile de Aur, Nessebar, Sunny Beach.

Aceste statiuni situate in mijlocul unor vegetatii luxuriante, impresurata de flori,stejari seculari si terase umbroase, ofera conditii perfecte de petrecere a vacantei. Hoteluri de pe litoralul Bulgariei, cu sistem all inclusive au grija sa va ofere tot ceea ce este mai bun in materie de mancare, delectandu-va papilele gustative cu preparate traditionale si internationale, in functie de gustul si preferintele fiecarui turist.

Indiferent ca alegeti grecia sau Turcia ca destinatie de vacanta pentru anul 2017, veti beneficia de o vacanta de neuitat, iar agentia de turism Paradis Tours va poate ajuta sa faceti cea mai buna alegere, punandu-va la dispozitie cele mai tentante oferte.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.