Hispanic sau latino – care sunt diferentele?

Hispanic sau latino - care sunt diferentele

Luna Nationala a Patrimoniului Hispanic in Statele Unite (15 septembrie – 15 octombrie), un moment pentru americani pentru a sarbatori bogatia culturii hispanice si latine in tara si in strainatate, prin expozitii de arta, festivaluri alimentare, productii de film si teatru in limba spaniola si Mai Mult.

Este, de asemenea, un moment pentru ca politicienii si mass-media sa se impiedice de diferentele subtile dintre termenii Hispanic si Latino . Confuzia este reala, deoarece definitiile din dictionar ale hispanicului si latino-ului nu se bazeaza intotdeauna pe modul in care termenii sunt intelesi si utilizati in lumea reala.

Sa incepem cu principala diferenta dintre definitiile oficiale ale hispanicului si latinului. Termenul hispanic acopera pe oricine dintr-o tara vorbitoare de spaniola sau descendentii lor. Asadar, esti considerat hispanic daca tu sau stramosii tai provii dintr-una din cele peste 20 de tari vorbitoare de spaniola din intreaga lume. Aceasta lista include tari din America Latina (care consta din America de Sud si Centrala, plus insule vorbitoare de spaniola din Caraibe) si Spania.
Latino , pe de altă parte, se referă în mod specific la oameni din America Latină. În mod confuz, aceasta include oameni din țări care nu vorbesc limba spaniolă. Deci, cineva din Brazilia (unde limba principală este portugheza) sau din Surinam (unde vorbesc olandeză) este considerat latino, dar nu hispanic, deoarece nu vorbește spaniola.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.