Importanta periajului regulat

Importanta periajului regulat

Daca ati trecut vreodata de periajul dintilor inainte de culcare, este posibil sa fi observat ca au o textura scorojita a doua zi. Aceasta senzatie este cauzata de placa, care are un sentiment lipicios care se poate simti bland la limba.

Oricine a s-a uitat vreodata la o reclama despre pasta de dinti a auzit de placa. Stim cu totii ca este ceva de evitat – dar ce este, intr-adevar? Practic, este un film bacterian natural care adera la suprafetele dintilor.

Fara igiena dentara adecvata, placa creste si incepe sa deterioreze dintii. Poate duce la deteriorarea dintilor, deteriorarea smaltului dintelui si degradarea gingiilor si osului (parodontita). Aceasta bacterie poate duce chiar la boli cardiovasculare daca intra in sange. Deci, va puteti gandi la filmul de dinti bland ca un semn de avertizare. In cazul in care dintii dumneavoastra se simt oricum altcumva  decat neted, atunci cand rulati limba peste ele, trebuie sa va periati mai bine si mai frecvent. Altfel, va puneti in pericol sanatatea orala si sanatatea generala.

Ocazional, totusi, puteti avea o senzatie urata pe dinti, pentru un alt motiv decat lipsa periajului. Unele alimente sunt celebre pentru furnizarea unei texturi dentice icky. Un infractor infamat este spanacul. Se crede ca restul de spanac de frunze este din acidul oxalic, care se gaseste si in sfecla, kale si rebarba.

Desi nu este daunator, acidul oxalic poate reduce absorbtia fierului. Puteti contracara acest efect consumand alimente, suplimente sau bauturi cu vitamina C in timp ce mancati spanac. Si, bineinteles, dupa ce ti-ai mancat spanacul, tot ce trebuie sa faci este sa le oeriti dintilor un periaj complet pentru a inlatura stratul lipicios si pietros lasat in urma.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.