Inel de logodna – intre mit si realitate. Cum alegem cel mai potrivit model?

Inelul de logodna - criterii de alegere

Inelul de logodna are o insemnatate simbolica aparte. El reuseste sa contureze relatia dintre doi oameni si sa se pozitioneze ca declaratie de legamant intre ei.

Obiceiul dateaza din perioada Egiptului antic si, inca de atunci, el simboliza juramantul de uniune si supunere a femeii fata de barbatul cu care urmeaza sa isi petreaca tot restul vietii. Se poarta pe degetul inelar, de la mana stanga, urmand ca la casatorie sa fie inlocuit cu verigheta. Degetul inelar de la mana stanga nu este ales intamplator; se spune ca de acolo porneste o vena, care merge direct catre inima, infatisand astfel corelatia dintre sentiment si simbol.

In simbolistica occidentala, inelul de logodna este cel care marcheaza trecerea femeii de la statutul de fecioara la cel de femeie asezata la casa ei, care apartine unui singur barbat.

In zilele noastre, consumerismul si globalizarea in general au dus la stirbirea simbolisticii generale, astfel ca logodna si inelul de logodna nu mai reprezinta un proces atat de important, fiind tratat uneori cu calmul unei actiuni obisnuite. Se pune foarte mult pret pe calitatea produsului, astfel ca inelul trebuie sa fie cat mai frumos si realizat din materiale si pietre pretioase. Personal, am cumparat inelul de logodna de aici, pentru ca am fost impresionata de unicitatea modelelor si de atentia pe care magazinul Glamira o ofera tuturor detaliilor legate de forma si finisajul bijuteriilor.

Cum alege barbatul inelul de logodna?

Marimea – este foarte importanta, astfel ca, barbatul trebuie sa masoare atent degetul femeii inainte de a face achizitia. Cea mai simpla metoda de a face acest lucru este sa imprumute unul dintre inelele obisnuite ale acesteia si sa mearga cu el la magazin pentru a stabili marimea ideala. In felul acesta, se poate asigura de faptul ca nu da gres in ceea ce priveste alegerea marimii potrivite. Aceasta poate fi stabilita si cu ajutorul unei masuratori realizate cu rigla, care poate stabili diametrul. In functie de aceasta, barbatul poate face achizitia corecta.

Carate – deoarece cele mai iubite inele de logodna sunt cele cu diamante, un criteriu esential de selectie este marcat de stabilirea numarului de carate. Acest aspect se refera la greutatea diamantelor si nu la dimensiunea lor, cum ar crede unele persoane. In felul acesta, barbatul trebuie sa se raporteze la dimensiunea degetului, dar si la bugetul pe care il aloca acestui produs. Un diamant cu mai multe carate va avea automat un pret mai mare decat cel cu mai putine.

Culoarea – moda acestor produse a evoluat de-a lungul timpului, astfel ca, in zilele noastre, nu mai este o problema daca alegem o culoare impunatoare. De aceea, putem opta pentru orice culoare dorim, insa trebuie sa acordam o atentie deosebita la gradul de puritate a nuantei, dar si la cel de claritate.

Taietura – desi, pentru oameni, acest aspect nu este de luat in calcul, pentru ca nu multi sunt cei care se pricep la alegerea diamantelor, trebuie sa stim ca este foarte important sa alegem o taietura a diamantului care sa ofere pietrei pretioase stralucirea corespunzatoare. Diamantul are capacitatea de a reflecta lumina intr-un fel sau altul, din interior, iar aici sunt foarte importante atat dimensiunea, cat si finisajul. Putem opta pentru diamante cu claritate si culoare perfecte; daca taietura nu este realizata corespunzator, stralucirea poate sa nu fie cea pe care ne-o dorim.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.