Ingrijirea sprancenelor in 8 pasi

Sprancene perfect conturate

Stilistul Kristie Streicher ne explica ce anume trebuie sa facem pentru a avea sprancene dese, bine definite si arcuite.

Si, din punctul meu de vedere, ceea ce ne recomanda este chiar simplu, mai ales ca vorbim despre alura – sprancenelor fara machiaj, care de-a lungul anilor de activitate a devenit semnatura sa!

Sa vedem in continuare care sunt cei opt pasi esential pentru a avea sprancene perfecte chiar la tine acasa!

Lasa-le in pace

Pentru ca sprancenele sa isi atinga potentialul maxim este recomandat sa le lasati sa creasca in jur de sase sau opt saptamani, timp in care nu trebuie sa interveniti in niciun fel asupra formei lor. Tot ceea ce puteti face este sa va folositi de un kit pentru sprancene precum acesta: http://www.acado.ro/produs/kit-complet-sprancene pentru a acoperi golurile lasate de initiativele antecedente de pensare. Dimensiunea si frecventa firelor de par de la nivelul sprancenelor isi vor atinge maximul in acest interval de timp, iar tie iti va fi mult mai usor sa le observi forma naturala, cea dobandita de la natura si nu cea conturata ani de-a lungul la salon.

Gaseste punctele cheie pentru o forma corecta

In acest demers te poti folosi in egala masura de un creion sau de o pensula pentru machiaj putin mai lunga, pe care o vei folosi astfel: in primul rand, fixeaza pensula la jumatatea fiecarei nari, in poziti verticala, pentru a putea observa mai usor unde trebuie sa inceapa sprancenele. Din acelasi punct de inceput o poti inclina pana cand trece spre exterior de iris, acela fiind locul in care spranceana trebuie sa fie arcuita. Nu in ultimul rand, mentine pensula in pozitie oblica pana cand iti atinge cotul exterior al ochiului si pune un semn acolo, caci spranceana ar trebui sa se incheie in acelasi loc.

Tunde surplusul 

Ingrijire spranceneVrei sa tai firele lungi pentru a pastra un aspect natural si feminin. Insa cum poti face cel mai simplu acest lucru? Cel mai bun plan de atac se bazeaz pe folosirea a doua instrumente – o pensula pentru periere, in genul celei regasite in rimel si o forfecuta, care sa iti ofere suficienta mobilitate. Fii foarte atenta sa tunzi firele la aceeasi dimensiuni si doar pe cele care depasesc linia naturala a sprancenelor. Pensula o poti cumpara de aici la un pret rezonabil, modelele indicate fiind M07 pentru blending sau M09 pentru umbre.

Calmare si hidratare 

Pentru a te pregati de procesul propriu zis de pensare, trebuie sa masezi delicat zona de sub sprancene folosind uleiul de fata preferat. Acesta o sa lubrifieze pielea si o sa stimuleze deschiderea foliculilor, prevenind ruperea parului si favorizand smulgerea mai putin dureroasa.

Penseta in detrimentul benzilor de ceara

Pentru sprancenele care nu sunt atat de dese, incercat sa lasati deoparte ceara fierbinte si investiti intr-o penseta de calitate. Trageti firele de par in directia lor de crestere, mentinand simultan pielea intinsa pentru a nu va ciupi. Intotdeauna folositi lumina naturala si mizati pe o pozitie confortabila si o apropiere destul de mare fata de oglinda.

Eliminati roseata

Pensatul iti poate rani pielea destul de tare, in special daca stii ca pielea ta este mai sensibila. Pentru a calma iritatia si pentru a inchide porii este necesar un gel racoritor si hidratant.

Umpleti golurile

Daca aveti cateva spatii livere puteti miza pe o pensula si o culoare apropiata de cea naturala din kitul de sprancene pentru a obtine efectul mult dorit. Daca nu aveti nevoie de un surplus pentru ca firele sunt suficient de apropiate, atunci puteti folosi doar un produs de fixare.

Mainile deoparte

Pentru inca sase saptamani trebuie sa stati deoparte de penseta, asta pentru a nu reduce din volumul cu greu obtinut!

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.