Japonia si inghetata care nu se topeste – II

Japonia si inghetata care nu se topeste - II

Aha – bec!

„Lichidul polifenol are proprietati pentru a face dificila separarea apei si a uleiului, astfel incat un popsicle care il contine va putea pastra forma originala a cremei mai mult timp decat de obicei si va fi greu de topit”, a spus inventatorul Tomihisa Ota, profesor emerit de farmacie la Universitatea Kanazawa, a declarat pentru ziarul japonez The Asahi Shimbun.

Cu aceasta tehnologie, Ota si echipa sa de cercetare au dezvoltat inghetata Kanazawa Ice, care au lovit magazinele din Japonia vara trecuta. Ei isi pastreaza forma prin tot felul de tratamente pe care traditionalele inghetate nu le pot rezista, de la soarele cald pana la uscatorii de par. Acum, Gheata Kanazawa ne ofera inghetata de servire moale, care se poate sa stea in caldura fara sa se topeasca si isi poate pastra forma la temperaturi de 104 grade Fahrenheit (40 de grade Celsius).

Vrei sa te rasfeti cu niste inghetate inflamabile? Ei bine, va trebui sa calatoresti in Japonia daca nu esti deja acolo. Japonia nu are in plan inca sa-l exporte.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.