La ce trebuie sa fii atent cand iti cumperi niste jante noi?

Jante auto potrivite pentru masini negre

Toata lumea stie ca o pereche de jante poate schimba complet aspectul masinii. Indiferent ca vorbim de o masina sport sau una eleganta, oricare poate beneficia de o schimbare de look cu ajutorul unor jante noi. Acestea ofera siguranta sporita pe drumurile publice si completeaza intr-un mod armonios aspectul autoturismului.

Orice sofer este constient de importanta alegerii unui model potrivit de jante din aliaj pentru a aduce un plus de frumusete masinii, insa nu multi se gandesc ca jantele nu influenteaza numai aspectul, ci si modul in care masina functioneaza sau consumul de carburant pe care il are.

Jantele reprezinta suportul pe care se aseaza anvelopele si au un rol important in modul in care masina ruleaza. Avand in vedere acest fapt, alegerea unei perechi potrivite de jante aliaj de pe Autochrome.ro trebuie sa tina cont de numerosi factori. Marimea, materialul din care sunt realizate, tipul de autoturism pe care il conduceti si caracteristicile impuse de acest model sunt principalele aspecte carora trebuie sa le acordati atentie.

O marime nepotrivita a jantelor din aliaj implica un consum mai mare de carburant. Pe de alta parte, o janta auto mai mare sau mai mica nu se va afla in concordanta cu suspensiile si articulatiile masinii, ceea ce va face ca autoturismul sa fie mult mai sensibil la unele socuri. Asadar, daca vreti sa evitati o vizita la service, trebuie sa fiti atenti la dimensiunile jantelor auto. In cartea masinii puteti gasi marimea recomandata de producator in cazul in care sunteti necunoscatori si alegerea vi se pare dificila.

Un alt aspect la care trebuie sa fiti atenti este materialul din care jantele sunt realizate. In principiu, competitia este intre cele de otel si cele din aliaj. In functie de dorinte, dar mai ales de nevoi, puteti opta pentru una dintre aceste doua categorii. In vreme ce jantele din otel sunt mai rezistente, dar si mai scumpe, acestea nu sunt la fel de impresionante din punct de vedere al aspectului precum cele din aliaj. Acestea din urma sunt mai usoare, ofera o mai buna aerisire a placutelor de frana si va scutesc de nevoia de a avea capace. Jantele din aliaj nu ruginesc, indiferent de temperaturile la care sunt expuse si va ofera un aspect estetic de invidiat pentru mult timp.

Dincolo de aceste caracteristici, alegerea unor jante trebuie sa fie facuta in functie de scopul pe care il aveti. Acestea pot fi destinate pentru us obisnuit sau pentru masinile de curse.

Indiferent de masina pe care o conduceti, jantele sunt o optiune excelenta pentru a circula in conditii de maxima siguranta. Daca vrei ca autoturismul sa beneficieze de un produs de calitate, trebuie sa alegeti o pereche de jante de calitate superiora, care sa indeplineasca toate cerintele. Pe langa faptul ca aduce o contributie importanta la fel in care ruleaza, la durabilitate si la sistemul de franre, jantele sunt un accesoriu la care puteti apela oricand vreti sa faceti o schimbare si sa ii oferiti un aspect nou si proaspat masinii. Avand atat un rol tehnic, cat si estetic, jantele reprezinta un element care trebuie sa se regaseasca fara dubiu in structura unei masini.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.