Mucegaiul si penicilina – II

Mucegaiul si penicilina - II

Aflatoxina, un mucegai cauzator de cancer gasit in intreaga lume, este una dintre cele mai studiate si monitorizate mucegaiuri de acolo. Dar, in ciuda intregii atentii pe care o primeste, aceast mucegai nu a fost eradicat – desi fabricile de productie din intreaga lume sunt monitorizate pentru a se asigura ca nivelurile de aflatoxina raman in limite acceptabile [sursa: USDA ].

Revenim insa la bucata de paine de la 3 dimineata, cu matrita pe o margine. Ce se intampla daca tai bucatile mucegaite si mananci restul? Sigur ca e OK, nu? Gresit. Ceea ce vedeti pe marginea painii poate fi doar varful matritei . Din tulpini, mucegaiul poate arunca radacini in paine. Aceste radacini sunt locul in care micotoxinelor le place sa creasca. In plus, bacteriile invizibile care va pot imbolnavi pot fi marcate impreuna cu mucegaiul [sursa: Nelson ].

Asadar, in timp ce profesorul tau de stiinta din liceu avea dreptate in legatura cu fabricarea penicilinei din mucegai, nu este o idee buna sa incerci sa obtii acest agent de combatere a bacteriilor din painea mucegaita. Data viitoare cand iti doresti un PB&J sau o branza la gratar, verifica cu atentie painea. Daca exista mucegai la suprafata, este posibil sa fiti mai bine fara o gustare la miezul noptii.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.