Oamenii de stiinta japonezi inventeaza inghetata care nu se topeste I

Oamenii de stiinta japonezi inventeaza inghetata care nu se topeste I

Admiteti-o: cu totii avem notiuni preconcepute despre inghetata. In virtutea faptului ca este practic laptele indulcit, indulcit, inghetat, anumite proprietati sunt asociate in mod necesar cu acesta. De exemplu, se topeste atunci cand il mananci intr-o zi fierbinte.

Dar zilele vechilor gusturi inghetate s-au terminat! O echipa de oameni de stiinta japonezi a dezvoltat o inghetata de servire moale, care nu se va transforma in supa de lapte, chiar si dupa ore intregi la caldura. Si nu se datoreaza faptului ca contine digliceride, caragenan sau Polysorbate 80. Este doar o inghetata obisnuita, obisnuita, cu o mica modificare.

Dar, asteapta – povestea despre cum am obtinut inghetata inflamabila este destul de buna. Incepe cu un accident de capsuni:

Dupa cutremurul de la Tohoku din 2011 si tsunami au facut ravagii in Japonia (da, cea care a provocat topirea reactoarelor la Centrala nucleara de la Fukushima Daini), un bucatar japonez a primit sarcina de a intelege ce sa faca cu polifenolul de capsuni, un produs chimic extras din capsuni .

Totul a inceput atunci cand nimeni nu cumpara o multime de capsuni deformate cultivate intr-o zona afectata de cutremur, deoarece nu aveau forma corecta. Centrul de cercetare pentru dezvoltare in bioterapie din Japonia s-a intrebat daca, in loc sa irosim toate fructele, s-ar putea face ceva cu polifenolul. L-au rugat pe cofetarul sa creeze un desert cu el. Experimentul a decurs bine, dar problema a fost ca, de fiecare data cand a adaugat substanta chimica in crema, s-a intarit in sus.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.