Omul Elefant – Viata si moarte – V

Durbach spune ca Merrick a fost, de asemenea, foarte probabil constient de soarta sa. „Cel mai interesant lucru despre Merrick este ca a inteles ca, dupa moartea sa, va deveni un specimen anatomic pentru expunere de catre spitalul care pretinsese ca ii va oferi refugiu”, spune Durbach. „Vorbea despre sfarsitul„ intr-o sticla uriasa de alcool ”, indicand ca el credea ca spitalul nu era chiar atat de diferit de spectacolul ciudat.

In timp ce multe relatari sustin ca Treves a fost prietenul apropiat si confidentul lui Merrick (chiar a scris o carte despre el ), Durbach spune ca probabil nu a fost cazul. „Treves nu si-a amintit nici macar ca se numea Joseph, numindu-l„ John ”in memoriile sale ”, spune ea. „Astfel, nu cred ca Treves l-a cunoscut atat de bine sau i-a pasat mult de el”.

Cand a murit Merrick, spitalul a declarat ca nu va exista post mortem, dar a prelevat probe de tesut si a facut piese de corp, prezentand unul la Colegiul Regal al Chirurgilor, „probabil pentru a fi instalat in Muzeul Hunterian alaturi de ramasitele„ irlandezilor ”. Giant „si” Zana siciliana „, spune Dubach. „Thomas Horrocks Openshaw, curatorul de specimene patologice de la Muzeul Patologic al London Medical College, si-a dezbracat corpul din carne si a fiert oasele pentru articulare, intrucat Comitetul Camerei a decis ca scheletul sa fie instalat in Muzeul Colegiului. ” Viata solitara a lui Merrick a fost incheiata de un final impersonal, necerimonios, in care un funerar si-a indepartat carnea si organele interne ramase si le-a ingropat intr-un mormant nemarcat.

„Daca Treves si spitalul au avut grija de Merrick, de ce nu i-au ingropat ramasitele intr-un mormant marcat in loc sa le arunce in acest mod ieftin?” Spune Durbach. „Cred ca tocmai l-au vazut ca pe un specimen patologic”.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.