Orasul de Corali 

Orasul de corali

Orasul de Corali 

Polipii de corali pot fi unele dintre cele mai mici animale care exista pe acest pamant, dar coloniile lor sunt responsabile pentru cele mai mari structuri biologice construite natural de pe planeta. Milioane de aceste creaturi mici construiesc orase de corali sub apa folosind carbonat de calciu extras din apele tropicale oceanice calde. Carbonatul de calciu este aceeasi substanta gasita in oase, dinti si cochilii.

Ca si in cazul inelelor de copac si a cochililor de moluste, straturile de schelet de corali spun povesti despre conditiile climatice si de mediu din timpul constructiei. Studiul acestor nuclee de corali este esenta paleontologiei coralilor.

Oamenii de stiinta extrag nuclee din aceste orase de corali de lunga durata cu ajutorul expeditii de scufundari. NOAA explica faptul ca pentru oamenii de stiinta pentru a obtine un nucleu ideal, ei trebuie sa forteze de la suprafata direct spre centru. Urmand un plan de crestere maxima a coralilor, oamenii de stiinta pot obtine un esantion cu cat mai multe inele posibil. Apoi, X-ray esantioanele pentru a studia fluctuatiile climatice inregistrate in corali de-a lungul anilor.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.