Paianjenul lup, o specie pe care este posibil sa o ai chiar in casa

Paianjenul lup, o specie pe care este posibil sa o ai chiar in casa

Unii oameni se tem de paianjeni – poate chiar si tu. Nu este ceva neobisnuit si oamenii de stiinta nu sunt complet siguri daca arahnofobia este imprastiata in noi sau daca o invatam pe drum. Dar atunci cand urci in dus si te confrunti imediat cu raspandirea imprastiata a opt picioare paroase, e greu sa nu te apuce putina teama sau dezgust.

Si uneori, atunci cand aduceti pe cineva in baie pentru a ajuta la indepartarea paianjenului, ei vor spune: „Oh, este doar un paianjen  lup – nu trebuie sa va faceti griji!” Sau altfel ei vor spune, „Oh, nu, e un paianjen  lup – sa incepem amandoi!”
Este posibil ca prietenul tau sa aiba dreptate sa fie un paianjen de lup, pentru ca in multe parti ale lumii, in centrul diagramei Venn a paianjenilor care sunt mari si ocazional in dusul tau, vei gasi aceasta creatura maiestuoasa.

Bineinteles, spunand ca un paianjen de lup nu este tot atat de specific – exista 100 de genuri sau familii si peste 2300 de specii de paianjeni  lup, peste 238 dintre care ocupa habitate diferite si regiuni ale Statelor Unite. De obicei, acestea sunt camuflate: de culoare inchisa cu un model (de obicei dungi sau banda) cu margini negre, maro, gri sau bronz pe spate si picioare. In functie de specie, ele pot varia in marime de la o valoare rezonabila (un sfert de cilindru [6,5 mm]) la ceea ce unii ar numi nerezonabile (peste 3 cm). Femelele sunt intotdeauna mai mari decat barbatii si isi poarta sacul de ou in jurul lor pentru a proteja bebelusii nenascuti de paraziti si pradatori.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.