Paianjenul lup te scuteste de insecte

In timp ce acesti paianjeni robusti pot fi stralucitori, alti mii de specii nu sunt periculosi pentru oameni.

„Paianjenii lup sunt inofensive si, intr-adevar, ofera un control valoroas al daunatorilor in jurul caselor si santierelor noastre pentru ca mananca insecte daunatoare”, spune Nancy Hinkle, profesor la Departamentul de Entomologie de la Universitatea din Georgia. „Asa cum s-ar putea ghici din numele lor, paianjenii¬† lup sunt vanatori si isi pierd prada. Ei au ochi mari, oferindu-i o viziune exceptionala si permitandu-i sa spioneze prada si sa o urmareasca cu succes”.
De fapt, acesti paianjeni atletici sunt vanatori atat de puternici incat nici macar nu au nevoie sa construiasca plase pentru a infunda o masa. Isi petrec noptile in cautarea dupa hrana lor si uneori isi gasesc drumul in casa:

„Pentru ca paianjenii se hranesc cu insecte, ei cauta locuri unde se aduna insecte”, spune Hinkle. „Ganditi-va la numarul de insecte care apare la lumina voastra, iar paianjenii considera acest lucru ca pe un bufet. Pentru a reduce sansele de alunecare a paianjenilor sub usa, opriti lumina verde pentru a evita sa atrageti insectele la usa voastra.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.