Particularitatile periutelor de dinti electrice

cea mai buna periuta de dinti electrica

In trecut, cand periutele electrice nu erau atat de in voga, cea mai importanta decizie pe care trebuia sa o iei atunci cand achizitionai o noua periuta de dinti era daca sa aiba parul moale, mediu sau dur. Acum exista zeci de tipuri de perii, de la versiuni simple la unele foarte scumpe.

Uneori, te poti intreba daca merita sa dai bani mai multi pe o periuta electrica de dinti considerata cea mai buna ori daca o periuta normala este indeajuns de potrivita pentru tine.

Periere manuala versus periuta de dinti electrica

Periutele obisnuite de dinti isi fac foarte bine treaba atunci cand le folosesti in mod corespunzator. Problema este ca foarte multi dintre noi nu ne periem timp de cele doua minute recomandate de medicii stomatologi, ori nu ajungem prin tehnica periajului pe care o aplicam la fiecare dinte in parte. In aceste situatii, puterea suplimentara oferita de periuta de dinti electrica se poate dovedi extrem de folositoare.

O periuta de dinti electrica poate acoperi o suprafata mare mult mai repede, astfel incat tu sa cureti mai multe grupe de dinti in acelasi timp. Cand iti periezi dintii manual, efectuezi aproximativ 300 de miscari pe minut. In cazul unei periute electrice, aceste miscari ajung undeva la zeci de mii de miscari pe minut.

Avantajele folosirii unei periute de dinti electrice

Multi specialisti sustin ca periutele de dinti electrice sunt mai bune la curatarea dintilor decat periutele manuale. Un studiu recent a aratat ca persoanele care le utilizeaza au avut mai putine ocazii de a dezvolta diverse boli ale placilor si gingiilor. “Periutele de dinti electrice sunt utile pentru anumite persoane, cum ar fi cele care au probleme cu mainile” sustine un asistent profesor la New York University College of Stomatology.

Alte persoane care pot fi ajutate de periutele de dinti electrice in procesul de a isi peria dintii intr-o maniera eficienta sunt copiii. Acestia ar putea considera ca periutele de dinti electrice sunt mai distractive si mai usor de utilizat. Pe langa copii, foarte incantati de acest “boom” al periutelor electrice sunt persoanele care poarta din diferite motive aparate dentare. Aceste periute pot curata foarte usor in si in jurul pieselor metalice. Nu in ultimul rand, persoanele acelea care au tendinta ca atunci cand folosesc o periuta de dinti normala sa aplice o tehnica de periat “lenesa” vor fi incantate sa achizitioneze un dispozitiv electronic de periere a dintilor.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.